Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dağların Zirvesinden Nefes Kesen Bir Yolculuk

Dağların Zirvesinden Nefes Kesen Bir Yolculuk

Serbest stil kayakçı Markus Eder, The Ultimate Run projesinde tüm hünerlerini sergilerken sinematik bir şölen sunuyor.

Soçi kentinde düzenlenen 2014 Kış Olimpiyatları’nda yer alan 2019 yılında Freeride Dünya Turu Şampiyonası’nda zafere ulaşan İtalyan serbest stil kayaçı Markus Eder, hayatını karlarla kaplı dağların üstünde yaratıcılığın sınırlarını zorlayacak akrobatik hareketlerle kaymaya adamış bir Red Bull sporcusu. Zorluk derecesi bir hayli yüksek haraketlerin bulunduğu her anı adrenalin dolu The Ultimate Run projesi de Red Bull ile birlikte hayata geçirdiği büyük emekler sonucunda ortaya çıkan büyüleyici bir iş.

Markus Eder, akıllara durgunluk verecek hareketlerin ve manzaraların harmanlandığı The Ultimate Run ile serbest stilin sınırlarını yeniden tanımlarken çok yönlü ve usta bir sporcu olmanın getirdiği gücü soluksuz izleyeceğiniz 10 dakikaya sığdırıyor. Sahnelerle birlikte müzik geçişleri de aksiyon dolu projenin izlenme zevkini artırıyor.

The Ultimate Run iki yıllık emeğin 90 gün süren çekimlerin sonunda ortaya çıkıyor

Avrupa’da Yılın Kayakçısı ünvanını da kazanan Markus Eder, 2019 yılında kazandığı Freeride Dünya Turu Şampiyonası’nın ardından tüm odağını bu projeye çeviriyor. Yaklaşık 2 senelik bir çalışmanın ürünü olan The Ultimate Run, Markus Eder kadar projede yer alan herkesin hummalı çalışmasının sonucunda ortaya çıkıyor.

markus eder

2 yıllık süreç boyunca Eder ve ekibi dağlık arazilerden yamaçlara buz mağaralarından kalelere kadar çekim yapılabilecek farklı noktaları araştırıyor. 1620 metreyle Alpler’in en yüksek kayak merkezi Zermatt, İtalya’daki Taufers Kalesi, Luttach’da yer alan terk edilmiş maden kasabası ve Markus Eder’in memleketi de olan Klausberg’de gerçekleştirilen çekimler hem sporcunun hikayesine ışık tutuyor hem de büyüleyici manzaralar sunuyor. Çekimlerin büyük bir çoğunluğu Luttach ve Klausberg’de gerçekleştiriliyor.

Yaklaşık 90 günde tamamlanan çekimler de 2 yıllık bir süreye yayılan büyük projenin perde arkasında ne kadar çok emek olduğunu gösteriyor. Kimi zaman tek bir sahne için 200’den fazla deneme yaptığını söyleyen Markus Eder, her bir sahneyi ve bu sahnelerin birbirleriyle bağlanacağı noktayı detaylı olarak planladıklarını aktarıyor. Tüm kayak becerilerimi tek bir projede sergilemeyi hep hayal ettiğini ifade eden serbest stil kayakçı, bu sözünün arkasında duracak bir iş ortaya koyuyor.

The Ultimate Run projesini Red Bull’un internet sitesi üzerinden Türkçe altyazılı olarak da izleyebilirsiniz. Ayrıca projenin perde arkasına ışık tutan, her hareketin göründüğünden ne kadar zor olduğunu vurgulayan, proje ekibinde yer alanların gösterdiği emeği ortaya koyan kamera arkası görüntülerine de bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

markus eder

Görsel: YouTube, Red Bull 1,2,