Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Aphex Twin Parçasıyla Kaç Pembe Kedi Sayabilirsiniz?

Bir Aphex Twin Parçasıyla Kaç Pembe Kedi Sayabilirsiniz?

THINK!, genç sürücülerin dikkatini çekmek için, Aphex Twin'in 1999 hiti Windowclicker'ı 100 adet pembe kediyle yeniden yorumladı.

Trafikte giderken gözünüzün yolda olması çok önemli. Bir milim dikkatiniz oynasa sizin ya da başkalarının hayatı tehlikeye girebilir. Atılan mesajlar, snapler, tweetler bekleyebilir. Kimse siz o paylaşımı daha sonra yaptınız diye size küsmez, tavır almaz. Ama siz Instagram’a o hikayeyi girerken yola bakmadığınız için birileri hayatını kaybedebilir.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı’nın trafik güvenliği kampanyası THINK!, yeni filmiyle bu konuya değiniyor. “Pink Kittens” isimli kampanya, genç sürücüleri, araç kullanırken cep telefonu kullanma tehlikeleri konusunda eğitmeyi amaçlıyor. THINK!, yeni kampanyasında IDM tanrısı Aphex Twin’in 1999 tarihli hit şarkısı “Windowclicker”ı 100 pembe kedicik yardımıyla hayat kurtaracak şekilde yeniden yorumluyor. Aphex Twin’in IDM tonlarındaki şarkısı ise ilk kez bir reklamda kullanıldı. Grup, normalde reklamlara şarkılarını vermiyordu. Pembe kediciklerse insanların sosyal medya bağımlılığına tatlı bir gönderme.

2.3 Saniye Hayat Değiştirir

Çocuklar için yenebilir sergi açan AMV BBDO tarafından yapılan reklam kampanyasında, video boyunca THINK!’in cevabını aradığı ana soru “Pembe kediciği gördünüz mü?”. Aphex Twin’in Windowclicker şarkısının 2.3 saniyesini alıp ağır çekimde 1 dakika 30 saniyeye uzatıyorlar. Biz bu sorunun cevabının tek bir pembe kedicik değil, 100 tane pembe kedicik olduğunu videoyu izlerken görüyoruz.

Pharrell Williams’ın Happy şarkısının klibini çeken We Are From LA, reklamı Londra’nın güney yakasında çekmiş. Filmde, bir sürücünün telefonlarına bakarken neleri gözden kaçırdığını izliyoruz. Ağır çekimde bir şoförün, çok fazla aksiyon olan sahnenin sonunda, telefonda pembe bir kediciğe bakıp yola bakmadığı için çocuğu kucağında olan bir anneye çarpma anını görüyoruz.

Künye:

Reklamveren: THINK
Reklam Ajansı: AMV BBDO

Görsel: AMV BBDO & THINK