Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Siz Otomobil Kullanırken Güvenliği Sağlayan Akıllı Köpekler

Siz Otomobil Kullanırken Güvenliği Sağlayan Akıllı Köpekler

The Martin Agecny tarafından Geico için hazırlanan reklam filminde özel eğitim almış köpekler, trafikte telefon kullanan insanları uyarıyor.

ABD merkezli otomobil sigorta şirketi Geico, sürüş halinde dikkat dağıtan durumlar için eğittiği özel köpekleri tanıtan bir reklam filmi yayınladı. The Martin Agency tarafından Geico için üretilen film sürücünün dikkatini dağıtan ve yolculuğu tehlikeye düşüren durumlar üzerinde duruyor. Emniyetli Sürüş Farkındalık Ayı çerçevesinde hazırlanmış reklam filminde, gerçekleşen her üç kazadan birinin sorumlusu olarak dikkati dağılmış sürücüler gösteriliyor.

Cep telefonları sürücünün dikkatini dağıtıyor

Yapılan bir araştırmada sürücülerin dikkatinin dağılması önlenirse, gerçekleşen 11 milyon trafik kazasından 4 milyonu engellenmiş olacağı belirtiliyor. Sürüş sırasındaki yaşanan duygusal değişimler, sinirlenmek, üzülmek veya duygusal olarak tedirgin durumda olmak kaza riskini on kat arttırıyor. Yol işaretlerine ve hız kurallarına uyulmaması durumunda ise kaza yapma ihtimali 11 kat artıyor. Raporun sonuçlarında açıklanan bilgiye göre cep telefonu gibi elde kullanılan elektronik cihazlar sürüş güvenliğini düşürürken sürücünün dikkatini oldukça kolay dağıtabiliyor.

Geico, akıllı köpeklerle, trafikte telefon kullanma sorununa dikkat çekiyor

Introducing Smartdogs başlığıyla yayınlanan reklam filminde, özel eğitilmiş köpekler, trafiği tehlikeye düşüren sürücülerin ellerindeki telefonu kapıyor. Sosyal medyada gönderi beğenmenin, trafikte boş anlarda selfie çekinmenin ve hatta In My Feelings Challange gibi sosyal medya trendlerinin ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor. Reklam filminin sonunda, sürücülerin dikkatini dağıtan telefonları kapmak için eğitilmiş köpeklerin bir çözüm olamayacağı ancak Geico’nun bir çözümü olduğu belirtiliyor.

Güvenli sürüş özelliği kaza riskini azaltıyor

Özel eğitilmiş bu köpeklerin hayatımıza girme şansı olmasa da, Do Not Disturb While Driving uygulaması telefonunuza güvenli sürüş özelliğini getiriyor. Birçok telefonda bulunmasına karşın çok az insan tarafından bilinen özellik fazla kişi tarafından kullanmıyor. Yaratıcı Yönetmen Neel Williams, özellikten haberdar olan ve kullanan insan sayısında olacak ufak bir değişimin bile bir çok hayatı kurtarabileceğine vurgu yapıyor. Sürüş sırasında rahatsız etmeyin özelliği Apple’ın da WWDC 2017’de tanıtımını yaptığı bir mod. Bluetooth , GPS, Wi-Fi gibi özellikleri açık tutarken dikkat dağıtıcı bildirimleri engelliyor ve telefon ekranını karartıyor.

The Martin Agency tarafından hazırlanan reklam filminin yönetmenliğini Geico’nun Unskippable kampanyasını da çeken Terri Timely yaptı. Geico internet sitesinde hangi işletim sistemi için neler yapılması gerektiğini gösteriyor. Ayrıca sitede sıkça sorulan sorular kısmı da bulunuyor. Burada yer alan bilgilere göre trafik ışıklarında mesaj yazmanın 47 eyalette yasak belirtiliyor. Bir diğer soruya verilen cevapta, genç sürücülerin dikkatinin dağılıp kaza yapma ihtimalinin iki kat daha fazla olduğu belirtiliyor.

Künye

Müşteri: Geico
Ajans: The Martin Agency
Baş Yaratıcı Müdür: Karen Costello
Yönetici Yaratıcı Müdür: Jerry Hoak
Kıdemli Metin Yazarı: Dave Ashton
Sanat Yönetmeni: Rushil Nadkarni
Planlama Müdürü: Lauren Prociv
Proje Müdürü: Stephanie Ashworth
Prodüksiyon Şirketi: Park Picture
Yönetmen: Terri Timely

Görsel: Youtube