Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kim Gözleri Kapalı Otomobil Kullanır?

Kim Gözleri Kapalı Otomobil Kullanır?

Belhasa Driving Center'ın 100 metreyi opak camların arkasında yolu hiç görmeden sürmeyi içeren testi, dikkati dağılmış sürücünün nasıl bir tehlike içerisinde olduğunu hatırlatıyor.

Mesaj okumak, şarkı değiştirmek, gelen iş e-postalarına anlık da olsa bakmak. Belki sadece bir anlığına olsa da birçok insan sürüş sırasında bir süreliğine dikkatini yoldan ayırıp akıllı telefonlarına verebiliyor. Peki ama sadece birkaç saniye bile gözü yoldan ayırmak ne kadar tehlikeli olabilir?

Birleşik Arap Emirlikleri’nde 2021’in ilk yarısında 27 binden fazla dikkati dağılmış sürücü ihlali kayıtlara geçti. Büyük tehlikelere rağmen özellikle gençler dikkatsizce sürmeye devam ediyor. Kazalara neden olan en büyük sorun ise gençlerin sürüş alışkanlıklarının yanı sıra dikkat dağıtan cihazlar. Araç içi bilgi ve eğlence teknolojilerinin yanı sıra akıllı telefonlar da gençlerin gözlerini yollardan ayırmasına neden oluyor.

Sürüş sırasında mesaj okumak görmeden 100 metre araç sürmek demek

Yapılan araştırmalara göre saate 70 kilometre hızla giderken sadece bir mesaj okumak sürücünün 100 metreyi tamamen gözleri kapalı gitmesine denk. Hız arttıkça bu uzunluk da yükselerek artış gösteriyor. Yaklaşık 90 kilometre hızla giderken gözünüzü 5 saniyeliğine yoldan ayırırsanız koca bir futbol sahasını gözü kapalı gitmiş oluyorsunuz.

100 metreyi tamamen gözü kapalı gitme fikrinden yola çıkan Dubai merkezli Belhasa Driving Center, dikkati dağılmış bir sürücünün aslında neleri tehlikeye attığını The 100 Meters Blind Test kampanyası ile gösteriyor. Temel ve ileri sürüş eğitimleri veren sürücü kursu, bir anlığına da olsa dikkati dağılmış olarak sürüş yapmanın ne kadar tehlikeli olduğunu bu test ile gösteriyor.

MullenLowe MENA tarafından hazırlanan kampanyada öğrencilerin özel tasarlanmış beyaz filtreli camlar eşliğinde 100 metre sürüş gerçekleştirmesi isteniyor. Özel cam teknolojisiyle donatılan aracın camlarının tek bir düğmeye basılmasıyla opak hale gelmesi bir anlık da olsa telefona bakmaya eşdeğer bir durum.

Önlerinde hiçbir şey göremeyen gençler böyle bir sürüş gerçekleştiremeyeceklerini söyleyince testi başarıyla geçiyor. Testin sonunda karşılarında Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’na giderken telefonuna birkaç saniyeliğine bakması sonucu büyük bir kaza atlatan Muhammed’i görüyorlar. Muhammed’in ve ona benzer kazalar atlatmış insanların hikayeleri eşliğinde konu hakkında farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Künye

Müşteri: Belhasa Driving Center
Ajans: MullenLowe MENA
CEO: Mounir Harfouche
Managing Director: Matthew Butterworth
İdari Yaratıcı Yönetmen: Paul Banham
Yaratıcı Yönetmen: Michael Habib, Karim Zein
Yaratıcı Hizmetler Müdürü: Mounir Mohamad
Grafik Tasarım: Zahid Gill
Kıdemsiz Tasarımcı: Rahul Menon
Yapımcı: Glory Fayad

Görsel: Twitter