Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürücüsüz Taksiyi Deneyimleyen Kullanıcıların Tepkisi

Sürücüsüz Taksiyi Deneyimleyen Kullanıcıların Tepkisi

San Francisco'da sürücüsüz yolculuklarına başlayan Cruise, robotaksi hizmetini alan vatandaşların tepkilerini paylaştı.

General Motors çatısı altındaki ABD merkezli sürücüsüz araç şirketi Cruise, sürücüsüz araç hizmetini San Francisco’da yaşayan sakinlerin ve ziyaretçilerin hizmetine sunuyor. 2018 yılından bu yana Cruise’a yatırım yapan The SoftBank Vision Fund, Cruise’un halka açık sürücüsüz operasyonlara başlamasıyla birlikte 1,35 milyar dolar daha yatırım yapacağını söylemişti. Cruise, San Francisco sokaklarında sınırlı sayıda yolcuya hizmet vermesiyle birlikte bu yatırımı aldı ve toplam fonunu 10 milyar dolara yükseltti.

Sınırlı sayıda yolcu San Francisco’da sürücüsüz araçlarla seyahat ediyor

Cruise, sürücüsüz hizmet sunmak için gereken lisansların çoğuna sahip öte yandan yolcular için gereken komisyon iznini henüz almış değil. Bu nedenle şimdilik Cruise’un sürücü bulunmayan otonom araçları yalnızca sınırlı sayıda yolcuya hizmet veriyor ve sadece test programına katılan yolcular bu deneyimi yaşayabiliyor.

Kapasite sınırlı olsa da projede yer alan kişiler ve şirket çalışanlarının dışında bu sürüş deneyimini yaşayan vatandaşların tepkileri ise görülmeye değer. Araç içinde yer alan kamera sayesinde yolculuk boyunca farklı reaksiyonlar veren müşteriler, geleceği bir adım önden yaşayan şanslı kişiler arasında yerini alıyor.

Cruise, süreç içerisinde hizmet alanını genişletecek

Otonom sürüş girişimi Cruise, geçtiğimiz Salı günü hizmet vermeye başladığını duyurdu. Şirketin başkanı Kyle Vogt, San Francisco’da yaşayan vatandaşların Cruise’un internet sitesi üzerinden sisteme kaydolarak sürücüsüz araç hizmetini herkesin deneyimleyebileceğini açıkladı. Daha önce böylesine büyük ve kalabalık bir ABD şehrinde önlem için direksiyonun başında sürücü olmadan robotaksi hizmeti verilmediğini vurgulayan Vogt, test sürüşlerinden aldıkları geri bildirimler sonrası hizmet alanını ve saatlerini genişleteceklerini bildiriyor.

Sürücüsüz araçlar kentte 20:00 ile 06:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Üründen sorumlu başkan yardımcısı Oliver Cameron Twitter’da gerçekleştirdiği soru cevap etkinliğinde hizmetin kısa süre içerisinde daha da yaygınlaşacağını söylüyor. Gece yapılan yolculukların görece daha az olmasına rağmen bu saatlerde yorgunluk, dikkat dağınıklığı ve alkollü araç kullanma nedenlerinden ötürü insanların daha fazla kazaya karışması şirketin ilk aşamada bu zaman aralığına odaklanma tercihinin nedenini gösteriyor.

Görsel: YouTube