Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Sesi Duyduysanız İyi Bir Hikâye Başlıyor Demektir

Bu Sesi Duyduysanız İyi Bir Hikâye Başlıyor Demektir

Netflix İtalya, markanın ikonik giriş sesini gündelik senaryolara taşırken “ta-dum” sesinin farklı ve iyi bir hikâyenin habercisi olduğunu vurguluyor.

Netflix’in 2015 yılından bu yana kullandığı ve markanın kendisiyle özdeşleşen giriş sesi “ta-dum” artık herkesin aşina olduğu bir ses. Braveheart filmiyle birlikte Akademi Ödülü de kazanan ses tasarımcısı Lon Bender tarafından bestelenen ikonik ses, Netflix içeriklerinde karşımıza çıkıyor. Film müziği bestecisi Hans Zimmer de 2020 yılında Netflix’in sinemada gösterime girecek filmleri için bu sesin daha uzun bir versiyonunu hazırlamıştı.

Günlük hayatta “ta-dum” diyeceğiniz anlar

Bu ses ile birlikte başlayan dizilerin ve filmlerin arkasındaki hikâyeden ilham alan Publicis Italy / LePub, Netflix İtalya için gerçekleştirilen kampanyada ikonik sesi özel bir yere taşırken Netflix hikayelerinin ne kadar heyecanlı, sıra dışı, gizemli ya da gerilim dolu olabileceğini göstermeye çalışıyor. Ajans, Netflix hikayelerinin özgünlüğünü ve kimliğini yansıtmayı amaçlarken her hikâyeyi başlatan kısa, etkili ve tok sesi kampanyasının da merkezine taşıyor.

İtalya’nın Eurovision temsilcisini de belirlediği Sanremo Müzik Festivali ile birlikte başlayan “sounds like a good story is about to start” kampanyasının yönetmenliğini Alex Feil üstleniyor. Markanın ikonik sesinin güzel bir hikâyenin de başlangıcına işaret olduğunu vurgulamak isteyen reklam filmi, karakterlerin günlük hayatında karşılaştıkları çeşitli durumları gösteriyor. Her kısa kesitte farklı bir durum yaşanırken karakterlerin ağızlarıyla yaptığı “ta-dum” sesi ile birlikte heyecanlı, aksiyolu, absürt ya da gerilim dolu bir hikâyenin başlamış olduğuna değiniliyor.

Künye

Müşteri: Netflix Italy
Ajans: Publicis Italy / LePub
Yaratıcı Yönetmen: Alessandro Candito, Matteo Grandese
Metin Yazarı: Gian Marco Panichelli
Sanat Yönetmeni: Giulia Trimarchi
Planlama: Alex Moore
Sosyal Medya Yöneticisi: Nicolò Russo
Ajans Yapımcısı: Laura Mazzia
Prodüksiyon Şirketi: Mercurio Cinematografica
Yönetmen: Alex Feil
DOP: Stéphane Fontaine
Prodüksiyon Müdürü: Antonio Radice Fossati
İdari Yapımcı: Luca Fanfani
Yapımcı: Martina Perversi
Set Tasarımı: Benedetta Brentan

Görsel: YouTube