Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yünden Yapılmış Stop Motion Netflix Girişi

Yünden Yapılmış Stop Motion Netflix Girişi

Kevin Parry, yünden yaptığı stop motion animasyonla Netflix girişini yeniden yorumladı.

Netflix’in logolu giriş animasyonu, yeni yaratıcı işlere ilham kaynağı oluyor. Örneğin Netflix İtalya, markanın ikonik giriş sesi “tudum”u gündelik senaryolara taşıyarak, bu sesin farklı ve iyi bir hikâyenin habercisi olduğuna dikkat çekmişti. Film müziği bestecisi Hans Zimmer de 2020 yılında Netflix’in sinemada gösterime girecek filmleri için bu sesin daha uzun bir versiyonunu hazırlamıştı. Şimdiye kadar giriş sesiyle bağlantılı olan işlere bir yenisi daha eklendi. Animasyon sanatçısı Kevin Parry, bu girişi stop motion olarak yeniden yorumladı.

30 dolarlık yün iplikle yeniden yaratılan Netflix girişi

Parry, animasyonu nasıl yaptığına dair süreci en ince detaylarına kadar takipçileriyle paylaşmış. Kullandığı temel malzemeler karton, yün ve siyah bir masa örtüsünden ibaret. Her şeyi kendisi tek tek elleriyle yapıyor; kesiyor, yapıştırıyor, ütülüyor, organize ediyor. Fotoğraf çekimlerini de kendisi gerçekleştiriyor. Bunun da ötesine geçerek alet çantasını çıkarıyor ve bir mekanizma hazırlıyor. Bu mekanizmayı yapmasının nedeni, kamerayı N’ye doğru hareket ettirmek yerine, masanın altından N’yi kameraya doğru itebilmek. Bu arada tek bir N’den de bahsedemeyiz. Stop-motion’a özgü o grenli etkiyi yakalamak için üç ayrı N kullanıyor. Tüm bu hazırlığın maliyetini ise “30 dolarlık yün iplikle introyu yeniden hazırladım” şeklinde özetlemiş. Elbette burada paha biçilmez olan emeği ve kendisini böyle usta bir animasyon sanatçısı yapan deneyimleri.

Animasyon, 3,6 milyon görüntüleme ve 350 bini aşkın beğeniyle Twitter’da viral oldu. Hatta Netflix de Twitter’da “This is AMAZING” yorumuyla beğenisini dile getirdi.

Kevin Parry’nin Instagram akışı da oldukça renkli. Dileyenler buradan takip edebilirler.

Aşağıdaki video, animasyonun yapım aşamalarını daha detaylı olarak gösteren uzun versiyon:

Görsel: YouTube