Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
San Francisco’da Sürücüsüz Minibüsler Ücretsiz Olarak Halkın Hizmetinde

San Francisco’da Sürücüsüz Minibüsler Ücretsiz Olarak Halkın Hizmetinde

San Francisco’daki yapay ada Treasure Island’da başlatılan Loop isimli pilot uygulama kapsamında, sürücüsüz minibüsler halka ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı.

Treasure Island’ın ulaşım idaresi TIMMA, kısa süre önce Loop adlı bir pilot program başlattı. Bu programla birlikte, robotaksilerin yanı sıra otonom servis minibüsleri de artık ücretsiz olarak San Francisco sakinlerinin hizmetine girmiş oldu.

Bu elektrikli servis minibüsleri, eyalet içinde faaliyet gösteren otonom araç servislerinin ilk örneklerinden biri. Araçlar sürücüsüz ancak yolculara güvende olduklarını hissettiren bir deneyim sağlamak için her birinde bir görevli bulunuyor. Bu görevliler, araçta meydana gelebilecek sorunlara müdahale etmeye hazır durumda. Ayrıca yolculara yardımcı oluyorlar ve onların sorularını yanıtlıyorlar.

9 ay sürecek pilot uygulama süresince veri toplanacak

Haftanın yedi günü sabah 9.00’dan akşam 18.00’a kadar faaliyet gösteren Loop, belirlenen yedi durak boyunca Treasure Island’a toplu ulaşım hizmeti veriyor. Hizmeti kullanan yolcular farklı mahallelere, toplum merkezlerine ve ticari mekanlara daha kolay ulaşabiliyor. Araçlar, tekerlekli sandalye kullanan yolcuların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanmış.

Dokuz ay sürecek pilot uygulama boyunca yetkililer, otonom servislerin toplumun gelişen ihtiyaçlarını karşılama potansiyeline ilişkin veri toplamayı ve aynı zamanda sürücüsüz teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyor.

Hizmet, otonom araç sağlayıcısı Beep tarafından yürütülecek. Araçların testlerini denetlemek ve araçta bulunacak görevlileri eğitmek de Beep’in sorumluluğunda.

TIMMA (Treasure Island Mobility Management Agency) Başkanı ve 6. Bölge Sorumlusu Matt Dorsey hizmetle ilgili şu açıklamayı yapmış: “Bu, benzersiz ulaşım ihtiyaçları ve zorlukları olan bir bölge ve bu yenilikçi pilot uygulama bize, otonom araçların mahalle erişimini nasıl geliştirebileceği ve topluluk çapında öğrenmeyi nasıl teşvik edebileceği konusunda fikir verecek.”

Görsel: Facebook