Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seyir Halinde Mesajlaşmaya Engel Olun, El Ele Tutuşun

Seyir Halinde Mesajlaşmaya Engel Olun, El Ele Tutuşun

New Zealand Transport Agency, yayınladığı reklam filminde, araç kullanırken cep telefonuna uzananların elini garip ve eğreti el tutuşmalarıyla engelliyor.

Sürücülerde meydana gelen dikkat dağınıklığı, yol güvenliği açısından büyük bir problem yaratıyor. Dikkat dağınıklığı yüzünden oluşan bir dizi istenmeyen durum sonucunda yollarda travmalara yol açan trafik kazaları meydana geliyor. Bu kazalara zemin hazırlayan pek çok iç ve dış etken söz konusu. Dışarıdan bazı nesneler, durumlar ya da bazı aktiviteler sürücülerin dikkatinin dağılmasına sebep olabiliyor.

Sürücülerin dikkatinin hiçbir zaman dağılmamasını beklemek tabii ki normal bir durum değil. Ancak, güvenli bir sürüş ve kaza riskini en aza indirebilmek için sürücülerin dikkatlerini dağıtabilecek şeylerden mümkün olduğunca uzak durması gerekiyor. Araç kullanırken cep telefonu kullanmamak da bu konuda alabilecekleri en basit ama etkili önlemlerden biri… Usta bir sürücünün güvenli bir sürüş için seyir halindeyken cep telefonu kullanmamayı ilke edinmesi gerekiyor.

İnsanlar, araç kullanırken cep telefonundan uzak durmaları gerektiğini, bunun tehlikeli olduğunu düşünüyor. Fakat yine de telefonlarına bakmaktan; sosyal medya ağlarında gezinmekten, mesajlaşmaktan, müzik çalmaktan ve bazı uygulamaları kullanmaktan kendilerini bir türlü alıkoyamıyor.

Düşünceler ve eylemler arasındaki bu boşluğu doldurmak isteyen, Yeni Zelanda için taşımacılık çözümleri üreten NZ Transport Agency, bu konuda bir kampanya hazırlamaya karar verdi. Lionel Richie’nin 1984 yılında piyasaya sürdüğü “Hello” parçasıyla aynı ismi ve tınıları taşıyan kampanya, direksiyon başındaki sürücülerin ve yanlarında bulunan yolcuların akıllı telefon kullanımını sorguluyor. Sürücünün yanında yolculuk eden kişi, sürücü cep telefonuna yöneldiği an elini tutuyor ve telefonla uğraşmasına engel oluyor.

Künye:

Reklam Ajansı: Clemenger BBDO, Wellington, Yeni Zelanda
Yetklil Yaratıcı Yönetmen: Brigid Alkema
Yaratıcı Yönetmen: Emily Beautrais, Steve Hansen, Emily Beautrais
Ajans Yapımcıları: Marty Gray, Jen Gasson
Yetkili Yapımcı: Matt Noonan
Yapımcı: Stu Giles
Yönetmen: Ric Cantor
Görüntü Yönetmeni: Crighton Bone

Görsel: YouTube