Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dikkatsiz Bir Sürücü Aracı Silaha Dönüştürür

Dikkatsiz Bir Sürücü Aracı Silaha Dönüştürür

TBWA\Paris imzalı #DisarmTheRoads kampanyası dikkatsiz sürücülerin elinde araçların birer silaha dönüştüğünü vurguluyor.

Dikkat dağınıklığı, uykusuzluk, aşırı hız ve benzeri faktörler trafikte can kayıplarına neden olabiliyor. Sürücülerin uygunsuz her davranışı bir insanın canına veya yaralanmasına sebep olabilirken bu durum aslında araçların sürücüler tarafından ölümcül bir silaha dönüştürüldüğü gerçeğini ortaya koyuyor.

Araç parçalardan oluşturulan silahlar

Yol güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Association Prévention Routière derneği ve trafik kazaları mağdurları tarafından kurulan Victimes & Citoyens sivil toplum kuruluşu bu konuya dikkat çekmek için güçlü ve sert bir mesaj veriyor. TBWA\Paris tarafından yaratılan #DisarmTheRoads kampanyası araç kullanırken telefon kullanmanın, çok hızlı araç sürmenin ve yorgunluktan direksiyon başında uyuyakalmanın nasıl tehlikeli bir silah olabileceğini gerçek anlamda gösteriyor.

victimes

Ajans, kampanya için yaratılan silahları oluşturmak için çeşitli otomobil, motosiklet ve kamyonet parçalarını kullanıyor. Gaz pedalı, egzoz, vites, emniyet kemeri gibi parçalar silahın malzemelerini oluşturuyor. Üç farklı araçtan üç silah yaratan ekip şoförlerin kötü veya uygunsuz araç kullanmasının ne kadar tehlikeli olabileceğini direkt olarak gösteriyor.

Victimes & Citoyens Başkanı Julien Thibault, trafik kazalarının ardından mağdurlar veya yakınlar şoförlerin araçlarını bir silah gibi kullandığını söylediğini iletiyor. Bu tehlikeli durumu vurucu bir şekilde aktarmak isteyen sivil toplum kuruluşu, Association Prévention Routière derneği ile net bir mesaj veriyor.

Künye

Müşteri: Association Prévention Routière, Victimes & Citoyens
Ajans: TBWA\Paris
İdari Yaratıcı Yönetmen: Benjamin Marchal, Faustin Claverie
Sanat Yönetmeni: Sébastien Skrzypczak, Morgane Alexandre, Nicolas Duval
Print: Corinne Buys, Corinne Desouches
Stratejik Planlama: Sarah Louis
Prodüksiyon Şirketi: /Else
Yönetmen: Clément Lefer
Yapımcı: Jennifer Bauche & Léa Gosselin
Prodüksiyon Asistanı: Lucile Waechter
Modelleme: Grogamins (Elie Duponchel, Jacques-Edouard Largy)
Ürün Yapımı: Karine Marques Ferreira
Post Prodüksiyon: Rajae Faloss
Ses: \Else

Görsel: Twitter, YouTube, Victimes & Citoyens