Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yalnızca Hız Sınırının Altındakiler için Yeşile Dönen Trafik Işığı

Yalnızca Hız Sınırının Altındakiler için Yeşile Dönen Trafik Işığı

Kanada'da bir okul bölgesinde, yalnızca hız sınırının altındaki sürücüler için yeşile dönen trafik ışığı test ediliyor.

Kanada’nın Quebec kentinde, Brossard Belediyesi yakın zamanda şehirde yaygınlaştırmayı planladığı deneysel trafik ışığını tanıttı. Bir zamanlayıcıya bağlı olarak yeşilden sarıya ve kırmızıya dönen normal ışıkların aksine bu özel trafik ışığı, yalnızca hız sınırının altında giden sürücüler için yeşile dönüyor.

Brossard, ülkede bu yeniliğin test edildiği ilk yer. Yaklaşan araç algılanana kadar ışık kırmızıda kalıyor, araç hızlanmıyorsa ışık doğrudan yeşile dönüyor. Mühendisler sistemi bir okulun yakınında, sıkça hız sınırının aşıldığı bir noktada test etmeye karar vermiş. Şunu da belirtmekte fayda var, Kanada’da bu tür önlemler ilk kez uygulanıyor ancak Avrupa’da yıllardır benzer çözümler mevcut.

Brossard Belediye Başkanı Doreen Assaad, trafik ışığının iki şeritli caddede 90 günlük deneme süresine başlanmasından bu yana ortalama araç hızlarının 25 milden 18 mil’e düştüğünü açıklamış.

Bu, hız yapan sürücüleri yavaşlamaya zorlamak için iyi bir çözüm mü? Hız sınırına uyan diğer sürücüler için herhangi bir rahatsızlık yaratır mı? Bunu, test süreci devam ettikçe zaman gösterecek.

Trafikteki yenilikler ilginizi çekiyorsa, 4 ışıklı trafik lambalarına göz atmak isteyebilirsiniz.

Görsel: YouTube


Bigumigu Yazarı
| GENEL