Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hız Canavarları

Hız Canavarları

Bruxelles Mobilité, hız sınırının saatte 30 kilometre olduğu Brüksel'de kontrolsüz ve sorumsuz sürüşün tehlikeleri konusunda sürücüleri uyarmak için farkındalık kampanyası hazırladı.

Geçtiğimiz yıl Paris’in şehir içinde 30 km/s hız sınırı uygulamasına geçmesi gibi Brüksel’de de 2021 yılının başından bu yana karayolu güvenliğini artırmak amacıyla 30 km/s’lik genel bir hız sınırı kuralı uygulanıyor. Kararlar, Dünya Sağlık Örgütü’nün kentlerdeki sıkı hızı sınırı çağrısını ve daha çevreci bir kent olma hedefini destekliyor. Bununla birlikte Brüksel’deki düşük hız sınırı kuralı meyvelerini de veriyor.

Hükümetin Yol Güvenliği Bölge Bakanı Elke van den Brandt’e göre saatte 30 kilometrelik hız sınırı başta bazı çevrelerden tepki toplasa da şehrin sakinleri bu düşük hızlı kent trafiğine alıştı. Bu durum tabii ki en çok yayalar ve bisiklet, scooter gibi mikro mobilite araçlarını kullananlar için avantaj sağlıyor. Bununla birlikle önceki yıllara göre hem kaza hem de yaralanma oranında ciddi düşüşler yaşandı.

brüksel

İçindeki canavara kulak verme

Başkentin altyapı ve ulaşımdan sorumlu idaresi Bruxelles Mobilité, hız sınırı sonucunda şehir içi ses kirliliğinde, kazalarda ve yaralanmalarda azalma yaşanmasına karşın bazı sürücülerin hala uyum konusunda sorun yaşadığının altını çiziyor. Bir yere geç kalma korkusu, trafik sıkışıklığı, park sorunu, agresif sürüş gibi nedenlerden ötürü direksiyon başındaki bazı sürücüler diğer vatandaşlar için tehlike doğurabiliyor.

Hız sınırına uymayan sürücüleri tespit etmek için radar ve polis kontrollerinin sayısını artırmak bir çözüm. Farkındalığı artıracak bir kampanya da insanları bilinçlendirmek için kullanılabilir. Belçika merkezli VO Citizen tarafından Bruxelles Mobilité için hazırlanan kampanya bunun güzel bir örneği.

Reklam filmi, hız sınırına uymayan sürücülerin her gün karşılaştıkları insanlardan biri olabileceğini gösteriyor. Belki bir ebeveyn ya da bir taksi sürücüsü araç sürerken kendinden geçerek bir canavara dönüşebiliyor. Gaza basıp bir canavara dönüşmemelerini tembihleyen Bruxelles Mobilité, kentte yaşayan herkes için huzurlu ve sakin bir yaşamın mümkün olduğunu vurguluyor.

Künye

Müşteri: Bruxelles Mobilité
Ajans: VO Citizen
Strateji: Philippe De Wulf, Michaël Desmet
Yaratıcı Yönetmen: Laurie Lacourt
Metin Yazarı: Gino Delben, Wim Demyttenaere
Sanat Yönetmeni: Paul Biwer
Fotoğraf: Thierry Siebrand
Yönetmen: The Tabasco Directors / Corantin Parmentier, Basile Vuillemin
DoP: Kassim Olivier
Prodüksiyon Şirketi: Disturb Studio / Emeline Fouya, Julien Fouya
SFX: Bekim Vanbosche

Görsel: YouTube, Bruxelles Mobilité