Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hız Limitini Aşma Gözünü Yolda Tut

Hız Limitini Aşma Gözünü Yolda Tut

SAAQ, okul bölgelerindeki azami hız sınırına dikkat çekmek amacıyla okul çantalarının arkasına radar ekranları yerleştiriyor.

Okul bölgerinde hız sınırı 30 km/s. Buna rağmen bu bölgelerde hız limitine uymayan ve bu durumun farkında olmadan araç kullanan insanlar bulunuyor. Kanada’nın Québec eyaletinin sigortadan ve araç ruhsatlandırmasından sorumlu kamu kurumu Société de l’assurance automobile du Québec (SAAQ) sürücülerin okul bölgesindeki hız sınırının farkında olması ve kurala uyması için yaratıcı bir kampanya gerçekleştiriyor. SAAQ, kampanya tanıtımında her on sürücüden birinin yolculuk süresince dikkatinin dağıldığını söylüyor. Bu durum okul bölgesindeki hız sınırını da aşınca daha vahim sonuçlar doğurabiliyor.

Sırt çantalarına takılan radarlarla okul yolundaki araçlara hız uyarısı

Lg2 tarafından yaratılan Living Radars kampanyası çocukların çantalarına takılan özel yapım portatif hız uyarı ekranını içeriyor. Dijital ekran okul bölgesinden geçmekte olan araçların hızlarını anlık olarak ölçerek gösteriyor. Çantalara takılı olan radarı ve dijital ekranın üzerindeki hızı gören sürücüler ise okul bölgesinde olduklarını ve olması gerekenden hızlı gittiklerini fark etmiş oluyor.

Çocukların yanından geçerken çok hızlı gittiklerini fark eden sürücülerin tepkisi de reklam filminde yer alıyor. Lg2, otomobillerin hızlarını doğrudan çocukların üzerinde göstererek hem dikkat çeken bir radar oluşturmuş oluyor hem de sürücüler ve çocuklar arasında bir bağ kuruyor. Bu sayede sürücüler daha temkinli hareket ediyor.

 

Künye

Müşteri: Société de l’assurance automobile du Québec (SAAQ)
Ajans: Lg2, Canada
Yaratıcı Yönetmen: Luc Du Sault
Sanat Yönetmeni: Camille Gagnon
Metin Yazarı: Nicolas Boisvert
Hesap Uzmanı: Alexandra Laverdière, Camille Savard
Ajans Yapımcısı: Isabelle Fonta
Yönetmen: Olivier Labonté-Lemoyne
Prodüksiyon Şirketi: BLVD
Yapımcı: Ariane Rondeau / BLVD
DOP: Mathieu Elie, Yan Clément
Post Prodüksiyon: BLVD
Ses: Olivier Rivard

Görsel: Lg2, Video