Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volkswagen’dan Hız Yapabilen Elektrikli Ofis Koltuğu

Volkswagen’dan Hız Yapabilen Elektrikli Ofis Koltuğu

Volkswagen Norveç, temel otomobil özelliklerini adapte ederek tamamen elektrikli ve hız yapabilen bir ofis koltuğu üretti.

Spor otomobil koltuklarından ofis sandalyesi üreten Mercedes’in ardından ofislere hareket getirmek isteyen Volkswagen Norveç, tamamen beş tekerlekli elektrikli bir ofis koltuğu üretti. Sıradan bir ofis demirbaşından farklı olarak jantları olan Volkswagen’ın tasarımı korna çalıp, hız yapabiliyor. Otomobillerin temel özelliklerinin simüle edildiği elektrikli ofis koltuğu, otomobil üreticisinin Norveç’teki Ticari Araçlar kanadı tarafından üretildi.

Elektrikli ofis koltuğunda VW-esque LED farlar, arka görüş kamerası ve 360° sensörler gibi ‘Ofis Yardımı’ kontrol seçenekleri gibi çevre birimleri bulunuyor. Tüm bunlar bina içi trafikte güvenliğinizi sağlamak üzere geliştirildi. Bunun yanı sıra koltuk, lastik benzeri tekerleklerinin yardımıyla  20 km/sa (12,4 m/sa) maksimum hıza ve 12 kilometre menzile sahip. Bu mesafe sizi gün boyu kahve almaya götürüp getirmeye yetecektir. Henüz yol onaylı olmasa da, şirket içinde birileri yolunuza çıkarsa kornaya basmanız veya sinyal vermeniz yeterli. Yeni ofis aracınızla ayrıca müzik dinleyebilir, ofiste ortam soğuduğunda koltuk ısıtıcınızı çalıştırabilirsiniz.

Volkswagen’ın elektrikli ofis koltuğunda kontrolü sağlamak için ellerinizi direksiyon simidinde tutmanıza gerek yok. Dizüstü bilgisayarınızı veya belgelerinizi koymak için yeterli alan yaratan yerleşik bagaj sayesinde elleriniz serbest kalabiliyor. Geri kalan dosyaları nasıl taşıyacağınızı düşünüyorsanız, Volkswagen daha fazla yük taşıyabilmek için koltuğa ufak bir römork bağlantısı iliştirdiğini belirtiyor.

Görseller: Volkswagen Norveç, Instagram, Youtube