Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Flamingo Duruşunu Destekleyen Ofis Sandalyesi

Flamingo Duruşunu Destekleyen Ofis Sandalyesi

Oturarak ve ayakta çalışma pozisyonlarının yanı sıra flamingo duruşunu da destekleyen Movably Pro, kullanıcıya pozisyon değiştirmeyi hatırlatıyor.

Yatarak çalışma, pedal çevirerek çalışma, yürüyerek çalışma, ayakta çalışma ve lotus oturuşunda çalışma gibi imkanlar sunarak kullanıcının sağlığını destekleyen birçok yenilikçi mobilya tasarımıyla karşılaştık. Movably Pro ise kullanıcının flamingo gibi dönüşümlü olarak tek bacağı üzerinde durarak çalışabilmesini sağlıyor. Üstelik bu sandalye ayakta çalışma, oturarak çalışma ve sadece sırtını yaslayarak çalışma gibi başka pozisyonları da destekliyor.

Movably Pro, bir bisiklet kazasının ardından doğdu

Movively Pro kullanıcının daha fazla hareket etmesine ve konsantrasyonunu bozmadan işlerini halletmesine imkan verecek şekilde tasarlanmış. Movively Inc.’in CEO’su Mark Kapij, bir bisiklet kazasında omurunu kırdıktan sonra uzun süre oturmaktan rahatsızlık duymaya başlamış. O dönemde piyasadaki hiçbir ergonomik sandalyeden yararlanamadığı için Andriy Chulyk ve Jose Chavarria ile birlikte hareket, üretkenlik ve sağlık göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir çözüm olan Movively Pro’yu yaratmış. Sandalyenin üretkenliği de artırması hedeflenmiş.

Her türlü ayakta çalışma masasıyla uyumlu olacak şekilde tasarlanan Movively Pro yedi farklı pozisyona sahip. Ayrıca yüksekliği ayarlanabilen ayak dayaması, ayarlanabilir yüksekliği, bel desteği ve yorgunluk önleyici matı da var. Döşemesinin değiştirilebilir olması bakımını kolaylaştırıyor ve stili kişiselleştirme olanağı sağlıyor.

Kullanıcının bacağını hafifçe ittirerek pozisyon değiştirmeyi hatırlatıyor

Movively Pro’ya eşlik eden Movively uygulaması, kullanıcıların konumlarını takip etmelerine ve duruş değişiklikleri için özelleştirilmiş aralıklar ayarlamalarına olanak tanıyor. Otomatik Modda Movively Pro, kullanıcılara bir ila 15 dakika arasında ayarlanabilen dokunsal bir uyarım vererek pozisyon değiştirmelerini hatırlatıyor. Hatta sandalye kendi duruşunu da kendisi değiştiriyor. Bu da yenilikçi ofis mobilyalarında şimdiye kadar ilk kez karşımıza çıkan çok kullanışlı bir özellik.

Sandalyenin yaratıcıları, Movively Pro’nun konforuna ilişkin iddialarının bilimsel temellere dayandığını belirtiyor. Şirket, Movively Pro’yu üst düzey bir ergonomik sandalyeyle karşılaştıran ve Applied Ergonomics’te yayınlanan bir araştırma yaptırmış. Kullanıcıların %100’ü, Movively Pro’yu iki saat boyunca sürekli kullandıktan sonra daha az rahatsızlık hissettiklerimi bildirmiş.

Movably Pro, şu sıralar Indiegogo’da fonlanıyor. Ne yazık ki şu an için sadece ABD’ye ve Kanada’ya gönderim yapabileceklerini belirtmişler.

Görsel: Indiegogo