Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yürüyüş Masası

Yürüyüş Masası

Walkolution’ın imzasını taşıyan bu koşu bantlı çalışma masası, elektriksiz çalışıyor ve katı ekolojik yönergelere bağlı kalınarak üretiliyor.

Çalışma masası yaşamımızda önemli bir yere sahip. Hele de kendimiz yaratmazsak çok az hareket etme imkanı sunan evden çalışma sisteminde. Kediye oyun alanı sunan çalışma masasından tutun da ebeveynler için olanına pek çok incelikli tasarımla karşılaştık. Ayrıca her pozisyona uyum sağlayan ofis sandalyesi ve çalışma masası için egzersiz sandalyesi gibi harekete teşvik eden çözümlere de rastladık. Walkolution’ın tasarımı olan koşu bandına entegre bu masa da benzer bir yaklaşımla hazırlanmış. Bu tasarım, ayakta çalışma masalarına elektriksiz koşu bandı eklenerek yaratılmış. 

Walkolution, üretimde enerji kaynağı için kendi atıklarını kullanıyor

2017 yılında Dr. Eric Sohngen ve Frank Ackermann tarafından kurulan Alman şirket Walkolution, yürüyüş masası veya iç mekan egzersiz aleti olarak kullanılabilecek bu motorsuz koşu bandını yarattı. Bu eşsiz ve şık tasarım, 40’tan fazla ülkede kurumsal ve özel müşteriler tarafından kullanılıyor. Amaç hareketsiz çalışmanın yarattığı sağlık sorunlarının önüne geçmek.

Elektrikli olmayan bir koşu bandı kulağa basit gelebilir. Oysa Walkolution koşu bantları uluslararası patentlerle korunan tescilli bir teknolojiye sahip. Bu ürünler, Walkolution’ın eko-sertifikalı üretim sahasında üretiliyor.

Walkolution, “Yalnızca çevre bunu yapmamıza izin verirse sağlıklı yaşayabileceğimiz açıktır. Bu nedenle, en başından beri ürünlerimiz için katı ekolojik yönergelere bağlı kalmaya kendimizi adadık. Örneğin, üretim salonlarımızı kendi odun atıklarımızla ısıtıyoruz, yalnızca sürdürülebilir şekilde işletilen ormancıların odunlarını kullanıyoruz ve ayrıca kendimizi bir milyon ağaç dikme hedefine adadık.”

Birçok şirket yeni ürünler yapmak için atıkları kullanırken, Walkolution üretimde kullanılan geleneksel enerji kaynaklarını değiştirip kendi atıklarını kullanıyor. Şirket, üretim tesisleri için döngüsel bir ekonomi yaratırken, koşu bantlarının insanlar için sağlığa olan faydalarına da ışık tutmak istiyor.

“‘Oturmak’, yeni ‘sigara içmek’tir. Yalnızca kilo alımı ve sırt ağrıları değil, aynı zamanda önemli ölçüde daha yüksek kanser, kalp krizi, felç, depresyon ve hatta bunama risklerini de içeren ciddi sağlık sorunlarına neden olur.” diyor Walkolution.

Walkolution Kurucusu Dr. Eric Sohngen, bir tıp doktoru ve eski pratisyen hekim. Hareketsiz çalışma ve yaşam tarzının getirdiği sağlık sorunları Dr. Sohngen’i rahatsız etmiş. Sonuç olarak, insanların aynı anda çalışmasına ve sağlıklı kalmasına olanak tanıyan daha sağlıklı bir çalışma masası yaratmak istemiş. Daha öğrenciyken bu tasarımın üzerinde çalışmaya başlamış.

Görsel: Instagram