Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions Rusya’dan Katılımları Yasakladı

Cannes Lions Rusya’dan Katılımları Yasakladı

Cannes Lions, bu yıl gerçekleşecek organizasyonda Rusya’dan gelen başvuruları kabul etmeyeceğini açıkladı.

Uluslararası Yaratıcılık Festivali Cannes Lions, bu yıl 20-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde ikinci haftaya girilirken Rusya’ya karşı yapılan yaptırımlar artıyor. Bu konuda bir açıklama da Cannes Lions’tan geldi. Festival tarafından yapılan açıklamada Rusya ödül programından çıkarıldı.

Cannes Lions 2022’de Rusya’dan hiçbir ajans, marka ve delege yer almayacak

Cannes Lions organizatörlerinin yaptığı açıklamaya göre Rusya’dan ajans ve markalar festivale kabul edilemeyecek. Bunula birlikte Rus delegelerin de festivale katılması yasaklandı. Bu yılki festival için jüriler belirlenmeye devam ederken hiçbir Rus delegenin katılmasına izin verilmeyeceği düşünüldüğünde jürilerde de Rus ajanslarından veya markalarından hiçbir yönetici yer almayacağı söylenebilir.

ukrayna

“Ukrayna’daki arkadaşlarımızla ve Rusya’daki Rus Hükümetinin eylemlerine şiddetle karşı çıkan birçok ortağımız ve topluluk üyemizle birlikteyiz. Yaratıcılığı nereden gelirse gelsin kutlamak istememize rağmen, Rus kuruluşlarından Cannes Lions veya ilgili ödül programlarına yapılan başvuruları veya delegasyonları kabul etmeme kararı aldık.” açıklaması yapıldı.

Uluslararası Yaratıcılık Festivali Cannes Lions ve festivalinin ana şirketi Ascential, kesin bir miktar açıklanmasa da çatışmadan etkilenen bölgedeki insanlara yardım eden kuruluşlara ciddi bir bağış yapacağını da bildiriyor. Organizasyon ayrıca Ukraynalı yaratıcılar için tüm ücretlerden feragat ederken Ukrayna ajanslardan alınan ödül teslim ücretlerini de iade edecek.

Bir Cannes Lions sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre 2021 ve 2020 işlerinin değerlendirildiği ve ödüllendirildiği Cannes Lions 2021’de Rus şirketlerinden yaklaşık 400 başvuru yapılmıştı. 2019’da ise 300 başvuru vardı.

Görsel: Cannes Lions