Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İç ve Dış Mekanlarda Kullanılabilen Ayakta Çalışma Masası

İç ve Dış Mekanlarda Kullanılabilen Ayakta Çalışma Masası

Yüksekliği ayarlanabilen ayakta çalışma masalarına yeni bir yaklaşım getiren NOTADESK, her yere kolayca taşıyabilen pratik bir tasarıma sahip.

Pandemiyle birlikte ofis yaşamının yerini gitgide uzaktan çalışma sistemi almaya başladı. Hem gezegenin hem de insanın sağlığı için de en iyi yöntem olduğuna inandığım uzaktan çalışma siseminde ben 7. yılıma girdim. Deneyimlerimi ve yeni başlayanlar için önerilerimi de 7 Yıldır Evden Çalışıyorum, Neler Öğrendim? başlıklı makalemde kaleme almıştım. Bu makalede de belirttiğim üzere, ayakta çalışma masaları bu sistemle birlikte daha da çok önem kazandı. Hatta sadece ayakta çalışma masaları değil yatarak çalışma mobilyaları, egzersiz yapmayı sağlayan ofis sandalyesi gibi ilginç tasarımlar da sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Bu yıl beni en çok heyecanlandıran tasarımlardan biri ise ayakta çalışmak için yüksekliği ayarlanabilen laptop standı olmuştu. Şimdi ise ondan çok daha fazla beğendiğim bir tasarım var sırada. Bu tasarım, her yere götürebileceğiniz ve her ortama uyum sağlayabilecek türde bir ayakta çalışma masası olan NOTADESK.

NOTADESK

Evden çalışanlar ve sık seyahat edenler için NOTADESK

Kickstarter’da 1 hafta içinde hedeflediği fonu toplayan NOTADESK, 2 farklı versiyonla sunulmuş. Bir tanesi cama ve ağaçlara takılabilen NOTADESK, diğeri ise onun bir türevi olan ve 3 ayak üzerinde duran NOTADESK Tripod. Saatlerce ayakta çalışmak da sağlıksız olduğu için her ikisi de farklı yüksekliklere kolayca ayarlanabiliyor. NOTADESK’in camlara ne kadar güçlü bir şekilde tutunduğunu göstermek için tutunma aparatları dağcılık tırmanışı yapılarak bir demo hazırlanmış.

NOTADESK

NOTADESK, kampanya sayfasında çevre dostu bir ürün olarak tanıtılıyor. Yapımında, en hızlı büyüyen ağaçlardan biri olan FSC bambu kullanılmış. Cama tutunan parça ise geri dönüştürülmüş ABS plastikten yapılmış. Hafif ve sert bir polimer olan bu malzeme, masa ömrünü tamamladığında kolaylıkla yeniden geri dönüştürülebiliyor.

NOTADESK, Belçikalı mühendis Andreas De Smedt’in imzasını taşıyor. Kırsal kesimde büyüdüğü için açık ofis alanlarında çalışmakta ve işine odaklanmakta zorluk çeken De Smedt, bu sorunu mühendis olarak bizzat çözmeye karar vermiş. Birkaç yıllık çalışmanın ve araştırmanın ardından NOTADESK’i tasarlamış.

Görsel: Kickstarter