Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ayakta Çalışmak için Yüksekliği Ayarlanabilen Laptop Standı

Ayakta Çalışmak için Yüksekliği Ayarlanabilen Laptop Standı

Ayakta çalışma masalarına alternatif olarak MOFT Z, yükseliği artırılabilen katlanır bir bilgisayar standı olarak sağlıklı çalışma ortamı sunuyor.

Hareket alanımızın COVID-19 (coronavirus) salgını nedeniyle kısıtlandığı, işimizi, okulumuzu ve egzersizlerimizi dahi eve sığdırmak durumunda kaldığımız bu günlerde, hareketsizlik kaynaklı sağlık risklerine karşı da önlem almak zorundayız. Egzersiz yapmanın ötesinde, günün en fazla zaman geçirdiğimiz kısmı olan çalışma masamızı da iyi bir şekilde düzenlememiz gerekiyor. Geçtiğimiz hafta, evden çalışma sistemine dair 7 yıllık deneyimlerimi aktardığım bir yazı yazmıştım. Bu yazıda uzun saatler oturmanın yarattığı sağlık risklerine ve ağrılara karşı bir süre oturarak bir süre ayakta durarak çalıştığımı anlatmıştım. Ben bunu kendin-yap şeklinde bir düzenekle hallettim. Geçen hafta yazdığım o haberde, fotoğrafını görebilirsiniz. Ancak yazıda da bahsettiğim gibi, piyasada Fitfit ya da Bekant (IKEA’nın ürünü) gibi yüksekliği ayarlanabilen ayakta çalışma masaları mevcut. Bu haberin konusu olan MOFT Z ise bu çalışma masalarına göre çok daha zekice bir çözüm sunuyor.

MOFT Z

Origamiden ilham alan katlanır tasarımıyla MOFT Z

MOFT Z aslında yüksekliği ayarlanabilir bir laptop standı. Otururken tabletinizi ya da kitabınızı yaslayabileceğiniz, laptopunuzu masaya koyup ya da kucağınıza alıp çalışabileceğiniz sıradan bir stand gibi duruyor. Kullanım amacınıza göre 25, 45 ve 60 derecelik açılara ayarlayabiliyorsunuz. Hatta 60 derecelik açıda çizim yapmak için de harika bir araca dönüşüyor. Ayağa kalmak istediğinizde ise Z şeklini alıyor ve laptop’ı üzerine koyabileceğiniz daha yüksek bir yüzey sunuyor.

Fiberglas ve poliüretan malzemeden yapılan stand, 10 kg’a kadar ağırlık taşıyabiliyor. Origamiden ilham alan tasarım, katlanır olduğundan oldukça pratik ve hafif. Katlandığında kalınlığı yalnızca 1,27 cm oluyor ve bir A4 dosya kadar yer kaplıyor. Tek parça halindeki tasarım kullanıcının hiçbir kurulum yapmasını gerektirmiyor.

Kickstarter’da hedeflediği fonun %1.450’sini yalnızca 24 saatte topladı

ABD’li startup MOFT tarafından tasarlanan MOFT Z şu anda Kickstarter’da fonlanıyor ve büyük bir ilgiyle karşı karşıya. İlk 24 saat içinde hedeflediği fonun %1.450’sini toplamış. Şu anda kampanyanın bitmesine 22 gün var ve topladığı destek 500 bin doları aşmış durumda. Görünen o ki salgınla eve kapanan tüm dünyanın böyle bir tasarıma ihtiyacı var. Tasarım ayrıca Red Dot 2020 tasarım ödülü almış. MOFT’un açılımının “Mobile Office For Traveler” (gezginler için mobil ofis) olması ise seyahat edemediğimiz şu günlerde aslında oldukça ironik. Olsun, yine de evden çalışırken de sağlığımızı koruyacak harika bir ürün. Dilerim bu tür ürünler çoğalır. Çünkü salgının yıllara yayılması veya tekrarlaması durumunda bu tür çözümlere çok ihtiyaç duyacağız.

MOFT Z’nin çalışmalarını internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

MOFT Z

Görsel: Kickstarter