Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tek Düğmeyle Yüksekliği Ayarlanabilen Ayakta Çalışma Masası

Tek Düğmeyle Yüksekliği Ayarlanabilen Ayakta Çalışma Masası

Fitfit Health'in tasarladığı Fitfit, hâlihazırdaki bir masanın üzerinde kullanılabilecek elektrikli ve çift renkli bir ayakta çalışma masası olarak, sağlıklı bir çalışma ortamı vadediyor.

Çalışma masası önemli. Yaşamımızın büyük bir kısmını onun başında geçiriyoruz ne de olsa. Peki hayalinizdeki çalışma masası nasıl bir şey? Kedinize oyun alanı, size de çalışma masası olacak Ascend Desk gibi bir masa mı? Yoksa yatağa dönüşebilen workbed gibi pratik bir masayı mı tercih ederdiniz? Bilgisayar başında geçirdiğimiz süre arttıkça, sürekli oturmanın yarattığı sağlık riskleriyle de yüz yüze geliyoruz. Bu açıdan IKEA’nın ayakta çalışma masası Bekant da oldukça avantajlı olabilir. Peki ya hâlihazırdaki masanızın üzerinde kullanarak ayakta çalışabileceğiniz Fitfit?

Sağlam metal ayaklarıyla 17 kg’a kadar ağırlık taşıyabilen ayakta çalışma masası Fitfit, standart masanızda sakladığınız her şeyi sığdırmak için yeterli alan sunuyor. İster masaüstü ister dizüstü bilgisayarınızla rahatça bu masaya yerleşebilirsiniz. Hatta çift monitör kullanmayı tercih ediyorsanız, onları da bu masaya sığdırabilir, sağlıklı bir çalışma ortamına sorunsuzca geçiş yapabilirsiniz. 25 inç’lik 2 monitör bile bu masaya sığdırılabiliyor. Harici klavye kullanananlar için isteğe bağlı takılabilen klavye tepsisi bile eklenmiş. Bu klavye tepsisi 2 vidayı elinizle sökerek kolayca çıkarabileceğiniz türden. Fitfit, içeceğinizi de masanıza koyup rahatça çalışabileceğiniz kadar yüzeye sahip.

En önemlisi de yüksekliği ayarlamak için masanın ayaklarıyla oynamak zorunda olmamanız. Elektrikli masa Fitfit, yerleşik motoru sayesinde bir düğmeye basarak kolayca istenilen seviyeye ayarlanabiliyor. Tek düğme derken parantez açayım, yükseltme ve alçaltma için ayrı birer düğme konulmuş.

Fitfit, farklı renkteki diğer yüzüyle kullanılabiliyor.

Fitfit, çağdaş bir çalışma masasından beklendiği üzere cihazlarınızı şarj edebileceğiniz bir USB porta sahip. Ağırlığı 15,7 kg olan masanın boyutları da 60×80 cm. Yüksekliği 13-43 cm arasında olacak şekilde ayarlanabiliyor. Masanın ana yüzeyi 15kg, klavye tepsisi ise 2 kg taşıyabiliyor. Çift renkle sunulan masanın tablasını ters düz ederek istediğiniz rengi kullanabiliyorsunuz. Bir yüzü açık huş ağacı diğer yüzü koyu maun ağacı renginde.

Ayakta çalışma masası Fitfit, çalışma hayatına sağlık ve eğlence katma misyonuyla yola çıkan Fitfit Health adlı Singapurlu girişim tarafından tasarlanmış. “İnsanların iş yerlerinde daha üretken ve daha neşeli olmalarına yardımcı olma konusunda tutkuluyuz.” diyen şirket, 2017’den beri bu çift renkli elektrikli masa üzerinde çalışıyor ve patent için beklemede. 26 Nisan’da başlattıkları Kickstarter kampanyasında ise daha kampanyanın başladığı gün çoktan hedefledikleri desteği toplamışlar.

Ne dersiniz, ayakta çalışmak size de cazip geliyor mu? Hiç denediniz mi?

Görsel: Kickstarter