Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’tan Arılara Özel Restoran

McDonald’s’tan Arılara Özel Restoran

NORD DDB'nin McDonald's için hazırladığı kampanya McHive kovanı, arıların azalan sayısına dikkat çekmek amacıyla hazırlandı.

Son yıllarda arıların sayısındaki azalama ve buna bağlı olarak tozlaşmanın azalması gezegenin ilerleyen dönemler için sürdürülebilirliğini tehlikeye sokuyor. Bu duruma dikkat çeken projeler de hazırlanıyor. Matt Willey, 2016 yılında, arıların yok oluşuna dikkat çekme amacıyla binlerce arının yer aldığı mural çalışmaları gerçekleştirmişti. Honey Nut Cheeritos markası da tozlaşmanın artmasını sağlamak amacı ile 2016 senesinde gerçekleştirdiği projede kır çiçeği tohumları dağıtmıştı. Fast food zinciri McDonald’s da arılara özel küçük şubesi McHive ile tozlaşma işçileri arıların azalan sayılarına dikkat çekiyor.

NORD DDB ajansının McDonald’s için hazırladığı McHive isimli arı kovanları sürdürülebilirlik konusunda dikkat çekmek için hazırlandı. Yerden 40 cm yüksekte kurulan bu maket, bal dolu bir restoran olmasının yanında polen taşıyıcı arıların sayılarındaki düşüşe dikkat çekiyor. Kuzey Amerika ve Avrupa’daki bazı arı kolonilerinin ölüm oranları normalin üstünde seyrediyor. Bunun yanında arılar dünya üzerindeki besin ürünlerinin üçte birinin tozlaşmasına katkı sağlıyor. Bu kadar yüksek bir oranda besin döngüsündeki ilerlemeye bu kadar yüksek oranda katkı sağlayan bir canlının yok olması insanların soyunun geleceğini de doğrudan etkiliyor.

McHive Kovanları küresel projeye dönüştü

McDonald’s, İsveç’te bulunan şubelerinin bazılarının çatısında arı kovanı olduğunu fark etmesiyle projenin gelişimi başladı. Yerel restoranlardan başlayıp ülke genelinde yayılan proje küresel boyuta geldi. Sürdürebilirlik konusuna dikkat çeken girişim için yeni küçük McDonald’s şubeleri hazırlanıyor.

Nord DDB ajansı kıdemli metin yazarı Petter Dixelius, bu problemin herkesin sorunu olduğuna dikkat çekerken maket McDonald’s restoranları ile soruna tatlı bir yaklaşım getirdiklerini ifade ediyor. Şirketin böyle önemli bir konuda dikkatleri üzerine çekecek projeye sahip olması probleme de dikkat çekmede kolaylık sağlıyor

Bölgesel olarak başlayan kampanya küresel boyuta da ulaştı. İsveç’te başlayan projenin dünya çapında sürdürülebilir bir proje olması planlanıyor. Nicklas Nilsson tarafından hazırlanan McHive kovanı geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen açık arttırmada 10 bin dolara satıldı. Elde edilen parada şirketin hasta çocuklar için kurduğu Ronald McDonald House vakfına verildi.

Künye

Müşteri: McDonald’s
Ajans: NORD DDB
CCO: Andreas Dahlqvist
Sanat Yönetmeni: Joel Ekstrand
Metin Yazarı: Petter Dixelius
Hesap Yönetimi: Stina Nyberg
Kıdemli Müşteri Müdürü: Jeanette Ytterman
Yaratıcı Yapımcsı: Tobias Bergenwall
Grafik Tasarım: Daniel Liljas, Fredrik Kjellström
Planlama: Jesper Andersson
Sosyal Medya İçerik Yöneticisi: Jonas Eriksson
Halka İlişkiler: Susanne Johansson
Fotoğraf: Natan Gullström, Olle Lindholm, Christian Björnerhag
Post-Prodüksiyon: Denice Heurlin
Editör: Natan Gullström

Görsel: Youtube