Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Finlandiya’daki Ormanlara Happy Meal Tarzı Kuş Yuvaları

Finlandiya’daki Ormanlara Happy Meal Tarzı Kuş Yuvaları

McDonald’s Finlandiya’da risk altında bulunan küçük kuşlar için ormanlara ikonik Happy Meal kutuları şeklinde kuş yuvaları yerleştiriyor.

McDonald’s geçtiğimiz yıl arılara özel küçük şubesi McHive ile tozlaşma işçileri arıların azalan sayılarına dikkat çekmişti. Doğayı desteklemek ve toplumsal farkındalığı artırmaya odaklanan McDonald’s şimdi küçük kuş türlerinin yüzde 33’ünün tehlike altında olduğu Finlandiya’daki ormanlara Happy Meal kutusu tarzı kuş yuvaları getiriyor.

1400 adet kuş yuvası Finlandiya’daki ormanlara yerleştirilecek

Nord DDB tarafından gerçekleştirilen kampanyada 1400 adet yuva Finlandiya’daki ormanların etrafına yerleştirilecek. İkonik Happy Meal kutuları şeklindeki kuş yuvalarını aileler kendileri yapabilecek. Kendin yap (DIY) kiti şeklinde sunulacak yuvaları inşa etmek için gerekli tüm talimatlar ve parçalar set ile birlikte verilecek.

Her yere yerleştirilebilen bu küçük kuş evleri sayesinde kuşlar yırtıcı hayvanlardan korunmak için şirin bir yuvaya sahip olacak. Bununla birlikte aileler de çocuklarıyla beraber vahşi doğayı korumaya yönelik birlikte bir adım atmış olacak.

Yuvalar 26 Eylül’den itibaren McDonald’s’ın Finlandiya’daki şubelerinde Happy Meal satın alımında ücretsiz olarak sunulacak. McDonald’s Finlandiya Pazarlama Direktörü Mats Nyström, COVID-19 sonrası doğamızı ve vahşi yaşamımızı korurken ailelerin birlikte yapabilecekleri bir set hazırladıklarını söylüyor. Pandemi süreci ile birlikte insanların doğayla bağı güçlenirken fikir de bu etkileşimin sonucunda ortaya çıkıyor.

McDonald’s kuş yuvalarına ek olarak Finlandiya’daki kuşların korunmasına konusunda STK BirdLife Finland’a yaklaşık 10 bin Euro bağış gerçekleştirecek.

Künye

Müşteri: McDonald’s Finlandiya
Ajans: NORD DDB Helsinki

Görsel: YouTube, Twitter, Instagram