Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Yeni Apple Music Radyo İstasyonlarını Duyurdu

Apple Yeni Apple Music Radyo İstasyonlarını Duyurdu

Apple, Beats 1 adlı radyo istasyonunu Apple Music 1 ismiyle değiştirirken Apple Music Hits ve Apple Music Country isimli iki yeni radyo istasyonu daha duyurdu.

Apple, yayın yapan radyo hizmetini yeniliyor. Amiral gemisi küresel radyo istasyonu Beats 1, Apple Music 1 olarak yeniden adlandırıldı. Bu değişikliğe ek olarak iki yeni radyo istasyonu da müzik yayınına başlayacak. 80’ler, 90’lar ve 2000’lerden herkesin favori şarkılarını çalacak Apple Music Hits, country türünde müzik yayını yapacak Apple Music Country eklenen istasyonlar oldu.

Apple Music için yeni radyo istasyonları

2015’te Apple Music’in sunulmasından bu yana Beats 1 dünyanın en çok dinlenen radyo istasyonlarından biri haline geldi. Sanatçı topluluğuyla sıkı bir ilişki kuran ve insan eliyle yapılan seçkileri savundu. Aynı yaklaşım Apple Music 1, Apple Music Country ve Apple Music Hits için de geçerli olacak.

Apple Music, Beats ve Uluslararası İçeriklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oliver Schusser beş yıl boyunca Beats 1 ile müzik kültürünün önemli anlarını yakaladıklarını söylüyor. Schusser, müzik hakkında konuşmaların, yaratmaların ve paylaşmaların olduğu benzersiz bir küresel platform yaratacaklarını vurguluyor. Apple Music Radyo ile tüm türlerden sanatçılar hayranlarıyla buluşacak.

Ünlü sanatçılardan özel programlar

Dünyanın farklı noktalarında stüdyosu bulunan Apple Music 1; Zane Lowe, Ebro Darden, Nadeska, Rebecca Judd, Travis Mills gibi sunucularla yayın hayatına devam edecek. Ayrıca Billie Eilish, Elton John, Lady Gaga, Lil Wayne, Travis Scott gibi sanatçılar yeni programlarla Apple Music 1’da yer alacak.

Country müzik kültürünü günümüzün dinleyicileri için güçlendirerek sunacak Apple Music Country de günlük canlı program sunucularında geniş bir çeşitliliğe yer veriyor. Aynı şekilde Apple Music Hits; Jayde Donovan, Estelle, Lowkey, Jenn Nicole Sky, Alanis Morissette, Snoop Dogg, Meghan Trainor gibi isimlerin sunduğu özel programlarla geliyor.

2015 yılından bu yana 167’den fazla ülkede milyonlarca abonesi bulunan Apple Music, 60 milyondan fazla parçayı ve binlerce çalma listesini barındırıyor. Apple Music 1, Apple Music Hits ve Apple Music Country ile birlikte dinleyicileri sevdikleri müziklerle buluşturan fırsatlar yaratmaya devam ediyor. Bu deneyim; iPhone, iPad, iPod, CarPlay, Apple Watch, Apple TV, Mac, HomePod üzerinden kesintisiz bir şekilde yaşanıyor.

Görsel: Apple