Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekânın İşlettiği Radyo İstasyonu: RadioGPT

Yapay Zekânın İşlettiği Radyo İstasyonu: RadioGPT

Futuri Media, dileyen herkesin yayın akışı oluşturarak radyo yayını yapmasına olanak sağlayabilen dünyanın ilk GPT-3 yapay zekâ destekli radyo istasyonu RadioGPT'yi duyurdu.

Metinden görsel veya bir reklam kampanyası fikri üretmek, gelişim hızı kadar hızlı sıradanlaşan alışıldık yetenekleri haline gelirken; müzik kulağını hızla geliştiren yapay zekâ, bu kez ses teknolojileri alanında şaşırtmaya devam ediyor. Soruları yanıtlayabiliyor ve hatta beste yapabiliyorsa, yapay zekâ neden bir radyo istasyonu işletmesin ki?

Bu sorunun yanıtını test eden Ohio merkezli medya şirketi Futuri Media, dileyen herkesin yayın akışı oluşturarak radyo yayını yapmasına olanak sağlayabilen dünyanın ilk GPT-3 yapay zekâ destekli yerelleştirilmiş radyo içerik çözümü RadioGPT’yi duyurdu.

Futuri Media, yapay zekânın akışı oluşturduğu radyo yayını için GPT-3 ile birlikte kendi geliştirdiği hedefli hikaye ve sosyal içerik keşif sistemi olan TopicPulse adlı sistemden yararlanıyor. Trend olan konuları belirlemek için Facebook, Twitter, Instagram başta olmak üzere 250 binden fazla sosyal medya sitesi ve haber kaynağını tarayan TopicPulse, taramanın sonucunda elde ettiği bilgiyi GPT-3’e aktarıyor.

Yapay zekâ kendisine aktarılan bu bilgileri, sıradan bir radyo DJ’inin anlatımını taklit ederek şekilde senaryolaştırıyor. Canlı yayında kullanım için bir komut dosyası oluşturmak üzere GPT-3 teknolojisini kullanan RadioGPT, müzik yayını ve sohbetin yanı sıra makine öğrenimi ile birden fazla sesin dahil olduğu çok sesli yayınlar yapabilir veya mevcut kişilerin seslerini öğrenerek yayında kullanabilir.

Futuri Media ayrıca RadioGPT’nin güncel konular hakkında videolar da dahil olmak üzere gerçek zamanlı olarak yayınlanan içerikle ilgili sosyal medya ve bloglar için bağımsız olarak gönderiler oluşturabileceğini ifade ediyor. ABD merkezli yayıncı Alpha Media ve Kanada merkezli Rogers Sports & Media, yayınlarında RadioGPT kullanmak üzere Futuri Media ile anlaşma imzaladılar bile. Yapay zekâ tarafından üretilen bir radyo programı örneği dinlemek isterseniz, RadioGPT’nin beta sürümüne bu link üzerinden erişebilirsiniz.

Görseller: iStock, Futuri Media, Twitter