Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ChatGPT Tarafından Hazırlanan Reklam Kampanyası

ChatGPT Tarafından Hazırlanan Reklam Kampanyası

ChatGPT, Ryan Reynolds'ın ortağı olduğu Mint Mobile için bir reklam senaryosu kaleme aldı.

Geçtiğimiz yıl Heinz kampanyasıyla reklam sektörüne giren yapay zekâ uygulaması DALL-E’nin ardından bu kez bir diğer yapay zekâ aracı olan ChatGPT bir reklam kampanyası kaleme aldı. Kurucusu olduğu Maximum Effort ajansıyla reklam dünyasına adım atan oyuncu Ryan Reynolds, ortağı olduğu Mint Mobile için ChatGPT’nin oluşturduğu kampanya senaryosunu okuduğu bir video yayınladı. Reynolds’un ifadesine göre yapay zekânın oluşturduğu reklam fikri ürkütücü olmakla birlikte oldukça ikna edici.

Metin tabanlı diyalog oluşturabilmek için doğal dil işlemeyi (NLP) kullanan ve insan konuşmasını simüle eden bir program olan ChatGPT, geçtiğimiz Kasım ayında Open AI tarafından piyasaya sürülmesinin ardından kısa sürede çeviriden kod yazımına kadar pek çok konuda hızla uygulama alanı buldu. 570 GB büyüklüğündeki dev veri setiyle eğitilmiş ve 1 trilyonu aşkın kelime bilgisine sahip olan şimdiye kadarki en gelişmiş yapay zekâ aracının erişime açılmasının ardından yapay zekânın özellikle yaratıcı sektörler üzerindeki etkisine dair tartışmalar iyice yoğunlaştı.

Reklam sektörü bir süredir bu tartışmalar paralelinde yapay zekânın merak uyandıran sınırlarını test ediyor. Geçtiğimiz yıl yalnızca marka adlarına dayalı reklamlar oluşturabilmek için fikirler üretmek amacıyla GPT-3 entegrasyonuna sahip bir site olan Copysmith ile deneyler yapan Adweek, ödül potansiyeli taşımasalar bile yaratıcı sonuçlar aldığını duyurmuştu. Son olarak yapay zekânın bir reklam kampanyasını nasıl hazırladığını görmek isteyen Ryan Reynolds, elde ettiği sonucu sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Reynolds, Mint Mobile reklamı için brief olarak ChatGPT’ye “Ryan Reynolds’ın sesiyle Mint Mobile için bir reklam yaz. Bir şaka ve argo bir ifade kullan. İnsanlara Mint’in tatil promosyonunun, rakip şirketler kendi kampanyalarını sona erdirdikten sonra bile devam ettiğini bildir!” talimatlarını iletti. Kampanya metnini Ryan Reynolds’ın ağzından kaleme alan ChatGPT, reklam metninde kullanıcıların müşteri hizmetlerini her aradığında Reynolds’un sesini duyacaklarını ifade etti. Ancak elbette bu bir şakaydı. ChatGPT tarafından hazırlanan kampanya metnini aşağıdaki videodan Ryan Reynolds’ın seslendirmesiyle dinleyebilirsiniz.

Görseller: Youtube