Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekânın Çektiği Spekülatif Reklamlar

Yapay Zekânın Çektiği Spekülatif Reklamlar

Next On Now adlı kreatif stüdyo, ses ve görsel açıdan tamamen yapay zekâ tarafından üretilen spekülatif reklam filmlerine imza atıyor.

Bu yılın başında Ryan Reynolds‘ın ortağı olduğu Mint Mobile için ChatGPT‘ye deneme amaçlı bir reklam senaryosu yazdırmasının üzerinden yalnızca iki ay geçtikten sonra Danimarka Turizm Ajansı ChatGPT imzalı resmi tanıtım kampanyasını yayınladığını duyurdu. Böylece hakkında kurulan ‘acaba?’lı cümleler henüz tamamlanmadan yapay zekâ kreatif koltuğuna oturmuş oldu. Yaratıcı sektör, iş gücüne yönelik bir tehdit olarak gördüğü yapay zekâyı nasıl konumlandıracağına ilişkin belirsizlik yaşamaya halen devam ederken, Next On Now adlı kreatif stüdyonun yapay zeka destekli spekülatif reklam çalışmaları bu konuda bir projeksiyon sunabilir.


Stüdyo, ısmarlanmamış dolayısıyla da yayınlanmamış reklam çalışmalarını içeren spekülatif reklamları oluştururken yapay zekâ destekli ses teknolojisi ElevenLabs, AI tabanlı içerik üreticisi Runway ve metinden görsel oluşturan yapay zekâ aracı Midjourney‘den destek alıyor. Next On Now ekibi reklam filmlerinin yanı sıra yapay zekâ destekli kısa filmler ve müzik klipleri de hazırlıyor. Next On Now tarafından ortaya konan işlerin tamamına Youtube kanalından göz atabilir ya da Twitter hesabından stüdyoyu takip edebilirsiniz.

@nextonnow BREAKING NEWS! | From the Next on Now Newsroom | 005 #ai #aiart #midjourney #chatgpt #news #breakingnews #elevenlabs ##did #thenextbigthing ♬ original sound – NEXTONNOW

Görseller: Twitter, TikTok, Youtube