Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Harfleri Picasso veya Matisse Tasarlasaydı Nasıl Görünürlerdi?

Harfleri Picasso veya Matisse Tasarlasaydı Nasıl Görünürlerdi?

Yapay zekâ aracı Midjourney, Picasso ve Matisse gibi dünyaca ünlü 52 sanatçının kendine has tarzından ilham alarak alfabeyi onlar adına yeniden yorumladı.

Picasso kendine özgü tarzıyla “P” harfini çizseydi nasıl görünürdü? Peki ya Noguchi “N” harfini nasıl şekillendirirdi? Cevaplaması imkânsız gibi görünen bu soruların yapay zekâ sayesinde artık bir yanıtı var. Yapay zekâ aracı Midjourney, aralarında Picasso, Matisse ve Basquet’in de yer aldığı 52 sanatçının stilini kullanarak 26 harfi yeniden tasarladı.

 

Tasarım stüdyosu Pentagram‘ın mezunlarından Andrea Trabucco-Campos ve Martín Azambuja tarafından gerçekleştirilen çalışmada, popüler görsel üretici yapay zekâ aracı Midjourney gerçek dünyada var olamayacak çarpıcı harfler oluşturmak için kullanıldı.

Her harf tasarımı için iki sanatçı seçildi. Örneği “A” harfinin Jean Arp ve Hilma af Klint versiyonları üretilirken, “B” harfi için Louise Bourgeois ve Basquiat versiyonları hazırlandı. Ortaya çıkan tasarımlar Artificial Typography adlı kitap için bir araya getirildi.

Son dönemde farklı alanlardaki farklı tasarımlarıyla sıkça karşılaştığımız Midjourney tarafından üretilen işlere göz atmak isteyenler Bigumigu arşivine bakabilirler.

Görseller: Vernacular.is, Twitter