Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo Yeni Elektrikli Otomobili EX90’ı Duyurdu

Volvo Yeni Elektrikli Otomobili EX90’ı Duyurdu

Şimdiye kadarki en güvenilir Volvo otomobili olarak nitelendirilen elektrikli EX90, sürücülerin ruh halini anlamaya odaklanıyor.

Volvo, dün düzenlediği “Safety in Mind” adlı etkinlikle yeni elektrikli otomobili EX90’ın getireceği yenilikleri ve detaylarını kamuoyu ile paylaştı. SUV sınıfında güvenlik özellikleriyle öne çıkan XC90 modelinin yerini alması beklenen EX90 şirketin şimdiye kadarki en güvenilir otomobili olarak lanse edildi.

Daha önce 2030 yılından itibaren ürün portföyünde sadece elektrikli otomobillere yer vereceğini açıklayan marka, son modeliyle güvenlik sistemlerine yeni bir standart getiriyor. Volvo CEO’su Jim Rowan tarafından özellikleri paylaşılan EX90, iç ünitesinde yer alan 8 kamera, 5 radar ve ışık tespiti ile mesafe ölçümünü sağlayan LİDAR’lı hassas sensör sistemi ile oldukça gelişmiş bir yazılıma sahip.

Duyguları merkeze alan şirket, yeni teknolojisiyle sürücüleri anlamaya odaklanıyor. Yeni EX90, sahip olduğu bu özelliklerle insanların standart görüş mesafelerini aşarak otomobilin dış ortamını daha geniş mesafelerde algılayabilirken, otomobilin içinde de sürücünün ruh halini, dikkatinin yolda olup olmadığını bakışlarından tespit edebilecek.

Şirket yetkilileri aynı zamanda LİDAR kullanımı ile ciddi kazaların yüzde 20’ye varan oranda azaltılabileceğini ve yüzde 9’a varan oranlarda ise çarpışmadan kaçınılabileceğini belirtiyorlar. Yeni modelin tasarım detaylarını ise önümüzdeki Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan lansmanda görebileceğiz.

Görseller: Instagram, Youtube