Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekalı Sanal Robot Oyun Şirketinin CEO’su Oldu

Yapay Zekalı Sanal Robot Oyun Şirketinin CEO’su Oldu

NetDragon Websoft, yapay zekalı sanal insansı robot Tang Yu'yu CEO görevine atadı.

Yapay zekanın dünyayı inanılmaz bir hızla değiştirmeye başladığı günlerdeyiz. Danimarka’da, yapay zekalı lidere sahip bir siyasi partinin seçimlere girmek için çalıştığını birkaç hafta önce sizlerle paylaşmıştık. Bu defa da Çin merkezli oyun ve mobil uygulama şirketi NetDragon Websoft’un üst düzey yönetime yapay zekayı atamış olması konuşuluyor.

NetDragon, Tang Yu’yu yan kuruluşu Fujian NetDragon Websoft Co Ltd’nin CEO’su olarak atadı. Robotun görev tanımı; süreç akışını düzene sokmak, iş kalitesini artırmak ve yürütme/icraat hızını iyileştirmek. Şirket basın bülteninde durumu şöyle değerlendirmiş: “Bu atama, kurumsal yönetimi dönüştürmek ve operasyonel verimliliği yeni bir düzeye taşımak için yapay zeka kullanımına öncülük etme hareketidir”.

Tang Yu, fiziksel bedeni olmayan bir kadın CEO

Kadın kimliğinde yaratılan Tang Yu, daha önce de belirttiğim gibi sanal bir robot. Dolayısıyla fiziksel bir bedeni yok. İnsan meslektaşlarının gerçekleştirmesinin mümkün olmadığı gerçek zamanlı bir veri merkezi ve günlük operasyonlar için analitik bir araç olarak çalışacak. Ayrıca bir risk yönetim sistemi olarak da hizmet verecek.

yapay zeka ceo

Yapay zekalı sanal robot, şirketin çalışma modellerindeki değişimi temsil ediyor

NetDragon Başkanı Dr Dejian Liu, “Yapay zekanın kurumsal yönetimin geleceği olduğuna inanıyoruz ve Bayan Tang Yu’yu atamamız, işimizi yürütme şeklimizi dönüştürmek için yapay kullanımını gerçekten benimseme taahhüdümüzü temsil ediyor.” diyor.

Liu sözlerine şöyle devam etmiş: “Yavaş yavaş Tang Yu’nun arkasındaki algoritmalarımızı genişletmeye devam edeceğiz. Böylece metaverse tabanlı bir çalışma topluluğuna dönüşürken açık, etkileşimli ve son derece şeffaf bir yönetim modeli oluşturmayı planlıyoruz.”

Görsel: Unsplash 1, 2