Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2022’nin Güldüren Evcil Hayvan Fotoğrafları

2022’nin Güldüren Evcil Hayvan Fotoğrafları

Tüylü dostlarımızın birbirinden eğlenceli fotoğraflarının yarıştığı 2022 Comedy Pet Photo Awards’ın kazananları açıklandı.

Hayvanlar hiçbir şey yapmasalar bile insanı mutlu edebilen varlıklar. Yine de fotoğrafçı gözüyle onların komik anlarına bakmak ayrı bir keyif. Her yıl Comedy Wildlife Photography ile vahşi yaşamdan komik fotoğraflar seçiliyor ve biz de Bigumigu’da paylaşıyoruz. Bu yıl ses getiren bir başka eğlenceli fotoğraf yarışması da Comedy Pet Photo Awards oldu. Yarışmanın finalistleri açıklandı.

Kediler yine zirvede

Yarışmaya 2.000’den fazla fotoğraf katıldı. Büyük ödül, bir çitin üzerinde birbirine sürtünen iki kedi fotoğrafıyla Japon fotoğrafçı Kenichi Morinaga’nın oldu. Sokak kedilerini fotoğraflamayı çok seven Morinaga, bu fotoğrafla aynı zamanda Kedi Kategorisinin de kazananı oldu. Fotoğraf tutkusunun temelinde kendi kedisi ve sırt çantasıyla çıktığı Avrupa seyahatleri yatıyormuş. Kendisi şu sıralar sık sık Japonya’nın küçük adalarını ziyaret ediyor ve bu adalardaki kedileri fotoğraflıyor.

“Japonya’ya döndüğümde onları fotoğraflamaya devam ettim. Özellikle pandeminin son iki yılından sonra beni gerçekten neşelendirdiler. Ciddi bir şey yaparken bile çok komikler. Bu muhteşem yarışma bana hayvanların bu tür hareketlerinin sadece Japonya’da değil tüm dünyada komik, sevimli ve insanın içini ısıtan hareketler olarak kabul edildiğini hatırlattı.”

Morinaga 2.000 £ para ödülü aldı ve Yılın Komedi Evcil Hayvan Fotoğrafçısı (Comedy Pet Photographer of the Year) ünvanını kazandı. Daha da önemlisi, fotoğrafçının tercih edeceği bir hayvan hayır kurumuna 5.000 £ bağış gönderilmesi sağlandı. Fotoğrafçı, 35 yıldır kedilerin sağlığı ve kurtarılmasıyla ilgilenen bir hayır kurumu olan The Cat Welfare Group’u tercih etti.

Bağış toplamak, bu yarışmanın önemli bir özelliği. Comedy Pet Photo Awards, Animal Friends Pet Insurance ile yaptığı iş birliği sayesinde, terk edilmiş hayvanlara bakmak ve onları yeniden barındırmak için çalışan üç ayrı hayır kurumuna 10.000 £ bağışta bulundu. Bu kurumlar; Dean Farm Trust, London Inner City Kitties ve Wild at Heart Foundation.

Finale kalan fotoğraflardan bazıları:

Finalistlerin tamamını burada görebilirsiniz. Bu yılki Comedy Pet Photo Awards finalistleri arasında almasalar da yarışmanın instagram hesabında paylaşılan diğer  komik fotoğraflar:

Can Dostunuzu E-Devlet Üzerinden Sahiplenmek İster misiniz?

Görsel: Jose Bayón