Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2022’nin Güldüren Vahşi Yaşam Fotoğrafları

2022’nin Güldüren Vahşi Yaşam Fotoğrafları

Birbirinden eğlenceli vahşi yaşam fotoğraflarının yarıştığı 2022 Comedy Wildlife Photo Awards’ın finalistleri açıklandı.

Comedy Wildlife Photography Awards her yıl yaban hayatının en tatlı fotoğraflarıyla kalplerimizi ısıtıyor. Hatta artık evcil hayvanların komik fotoğraflarının yarıştığı Comedy Pet Photo Awards da popülerlik kazandı. Gülmek güzel. İşin içinde dünya tatlısı masum canlar olunca fotoğraflardan alınan keyif de katbekat artıyor.

Hepimizin gülmeye ihtiyacı var

Bu yılki Comedy Wildlife Photo Awards finalistleri açıklandı ve sonuçlar her yıl olduğu gibi bu yıl da çok eğlenceli. Objektife bakıp selam veren rakundan göz kırpan baykuşa, arkadaşını yastık gibi kulanan deniz filine ve bir balıkçılı poposundan ısıracakmış gibi çıkan (aslında esniyor) hipopotama kıkır kıkır güldüren kareler göreceksiniz. Toplamda 40 görüntü ve 10 portfolyo finale kalmış. Bir de halkın oylarıyla seçilecek bir yarışmacının kazanacağı Affinity Photo People’s Choice Award var. Bu ödül için yapılan oylama, 27 Kasım’a kadar devam edecek. Kazanan Aralık ayının başlarında, genel ve kategori kazananlarıyla birlikte açıklanacak.

Güldüren Vahşi Yaşam Fotoğrafları

Fotoğraflar sadece komik değil, aynı zamanda teknik olarak da sağlam ve bu fotoğrafçıların keskin gözlem becerilerini gösteriyor. O yüzden jürinin de halkın da işi pek kolay olmasa gerek.

Comedy Wildlife Photo Awards’ı 2015’te kuran/başlatan fotoğrafçı Tom Sullam, “Dünyada çok fazla şey olup bitiyor, hepimiz bir doz eğlence ve kahkaha alabiliriz. Bu yılki finalistler kesinlikle bunu sağladı” diyor.

Finalistler arasından en çok öne çıkan fotoğrafları bu haberde görebilirsiniz. 40 finalistin tamamını görmek için buraya göz atabilirsiniz. Yarışmayla ilgili gelişmeleri Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Güldüren Vahşi Yaşam Fotoğrafları

Güldüren Vahşi Yaşam Fotoğrafları

Görsel: Comedy Wildlife Photo Awards (Manşet: Miroslav Srb Holoubkov’un “Hello everyone” isimli fotoğrafı – Çek Cumhuriyeti)