Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McLaren’dan Dünyanın En Hızlı Dijital Reklam Panosu

McLaren’dan Dünyanın En Hızlı Dijital Reklam Panosu

McLaren Racing, Seamless Digital ile dijital reklam teknolojisini Formula 1 otomobillerine getiren yeni bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Pistteyken renklerini değiştirebilen Formula 1 otomobilleri, kulağa bir pazarlamacının rüyası ve bir yorumcunun kabusu gibi geliyor. Bugüne kadar takımlar otomobil üzerindeki bir sponsorun logosunu değiştirebilir veya özel bir olayı anmak ya da kutlamak için bir kereye mahsus olmak üzere araca yeni bir görünüm kazandırabilirdi. Fakat kurallar gereği bir yarış esnasında dış görünüşlerinde asla değişiklik yapamazlardı.

Efsanevi yarış pilotu Ayrton Senna’nın da dediği gibi  “Var olan bir boşluğu aramıyorsanız, artık bir yarış pilotu değilsiniz.” Formula 1 takımları arasından boşluğu arayan McLaren ekibi, dünyanın en hızlı reklam panolarını hayata geçirerek yarış otomobillerine dinamik bir görünüm kazandırdı. McLaren Racing, Seamless Digital ve McLaren Formula 1 Takımı ile F1 araçlarına dijital reklam teknolojisini getiren yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Takımların turnuva kazancındaki payları dışındaki diğer önemli gelir kaynağı sponsorluklar. McLaren Racing, yeni anlaşmasıyla reklam gelirlerini artırmanın akıllıca bir yolunu buldu. Dijital reklamcılık teknolojisinden yararlanan şirket, Formula 1 tarihinde dinamik dijital reklam panolarına sahip olan ilk otomobilleri, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen ABD Grand Prix yarışında piste çıkardı. McLaren, her ne kadar turnuvada beklenenin altında kalan performansı ile altıncı sırada yer alsa da, bu hamlesiyle pist dışında kazançlı çıktı.

İngiliz Seamless Digital ile olan iş birliği çerçevesinde 2022 F1 sezonunun geri kalanında iki Formula 1 otomobiline iki ekranlı bir dijital sistem yerleştiren şirket, bu ekranlar sayesinde araç üzerindeki markaları dinamik olarak değiştirme yeteneğine kavuştu. Kokpitin her iki yanına bölümler halinde yerleştirilen ve araçtaki kameralardan açıkça görülebilecek dinamik paneller, ekibin otomobildeki markayı araç pistteyken bile dilediği gibi değiştirmesine olanak tanıyor.

Dijital reklam panoları elbette bugünün icadı değil. Yıllardır geliştirilerek hayatımızın pek çok alanında yer alıyorlar. Öte yandan dijital ekranlarında pistlere yeni girişiyle birlikte bu panoların F1 otomobillerinin performansını olumsuz etkilemeyecek şekilde hafif hale getirilmesinin de yıllar aldığını söyleyebiliriz. Her ne kadar yeni sistem birden fazla sponsor ile çalışma imkanı sunarak pazarlama gelirlerini artıracak olsa da, sponsorluk sayısındaki sınırlama nedeniyle buradaki deniz sanıldığı gibi sonsuz değil. Aşağıdaki tabloda 2022 sezonu için takımların sponsor sayılarının dağılımını görebilirsiniz.

Görseller: McLaren, Twitter, LinkedIn