Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nefes Kesen Bir Formula E Filmi

Nefes Kesen Bir Formula E Filmi

Uncommon tarafından Formula E Dünya Şampiyonası’nın 8. sezonu için hazırlanan tanıtım filmi, hem pistte hem pist dışında aksiyon dolu sahneler içeriyor.

Elektrikli yarış heyecanını dünyanın dört bir noktasındaki şehirlere taşıyan ve daha sürdürülebilir bir seçeneği masaya yatıran ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 8. sezonu önümüzdeki günlerde başlayacak. Berlin’den Mexico City’e Londra’dan Seul’a kadar uzanan 16 yarışı içerek sezonun başlamasından hemen önce yayınlanan No Turning Back isimli reklam filmi değişime vurgu yapıyor.

Londra merkezli Uncommon Creative Studio tarafından yaratılan kampanya, yarış pistindeki amansız mücadelenin yanı sıra gezegenimizin de iklim kriziyle son sürat bir yarış içinde olduğunun altını çiziyor. Bir sonraki sezonda pistlerde olacak Formula E’nin bu zamana kadarki en güçlü ve verimli yarış aracı Gen3’ten önce rekabetin yeni bir boyut kazandığını göstermeye çalışıyor.

Mücadele ve rekabet pist dışına taşıyor

Kısa film tadındaki tanıtım, bir yarışın orta yerinde açılıyor. Liderlik mücadelesi veren üç araç büyük bir çarpışmayla pist dışında kalıyor ve bu dramatik kazanın ardından adrenalin dolu kaçış sahnesi başlıyor. Kazadan kurtulan sürücüler heyecanı sokağa taşırken James Bond benzeri aksiyon sahneleriyle film bir anda farklı bir noktaya evriliyor. Bir partiden Romalı generallerle dolu tiyatro setine uzanan koşuşturmacalı sahneler yarış pistindeki aksiyonla birleşiyor.

Yüksek enerjili ve aksiyon dolu tanıtım filmi, sürücülerin şampiyonayı kazanmak için gösterdiği mücadeleye ışık tutarken elektrikli mobilite çözümlerinin benimsenmesi vasıtasıyla iklim değişikliğiyle mücadeleye de ayrı bir parantez açıyor. Formula E’nin geleceğe yönelik vizyonuna ışık tutuyor ve motor sporlarının geleceğini yeniden tanımlama misyonunu benimsiyor.

Pulse Films tarafından Sam Walker yönetmenliğinde çekilen No Turning Back reklam filminin çekimleri dört gün içinde tamamlandı. Yarış sahneleri, Formula E yarışlarından alınan referanslarla Unreal Engine’ın CGI programı kullanılarak özenle yeniden oluşturuldu.

Künye

Müşteri: Formula E
Ajans:Uncommon
CMO: Henry Chilcott
Pazarlama Direktörü: Alex Aidan
Kıdemli Pazarlama Müdürü: Catherine McCartan
Prodükisyon Şirketi: Pulse Films
Yönetmen: Sam Walker
Kurgu: Final Cut
Yapımcı: David French
İdari Yapımcı: Lucy Kelly
DoP: Stuart Bentley
Post Prodüksiyon: Rascal Post
Renklendirme: James Bamford
Medya Ajansı: MediaHub
Beste: Joel Hartman & Luis Almau

Görsel: YouTube, ABB FIA Formula E