Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bitki Bazlı Sütün Karton Paketleri Bilgilendirici Maceralara Dalıyor

Bitki Bazlı Sütün Karton Paketleri Bilgilendirici Maceralara Dalıyor

Oatly’nin son kampanyası beş bölümlük The New Norm&Al Show serisi, bitki bazlı beslenme hakkında konuşmak için karton süt kutularından oluşan kuklaları kullanıyor.

Bitki bazlı süt ürünleri sunan Oatly’nin şaşırtıcı ve yaratıcı reklamlarına aşinayız. Yulaf sütü üreticisi, her seferinde konuyu bitki temelli beslenmeye bağlarken konu hakkında insanları da konuşturmak için şaşırtıcı ve garip kampanyalar ortaya çıkarıyor. Markanın şimdiye kadarki en büyük kampanyası olan The New Norm&Al Show da alışılagelmişin dışında bir proje ve bitki temelli beslenmenin gayet normal bir seçim olduğu konusunda genel bir tartışma ortamı yaratıyor.

Bitki temelli yaşamı anlatan kuklalar

The New Norm&Al Show serisi, uzunluğu iki ile beş dakika arasında değişen beş bölümden oluşuyor. İki yulaflı süt kartonu kuklasının merkezde yer aldığı dizide saatten tost makinesine, kaseden buzdolabına kadar tüm eşyaların bir çift gözü ve ağzı bulunuyor. Bu eşyalar her duruma uygun ifadeleriyle seriye renk katıyor.

Oatly’nin yaratıcı pazarlama departmanının ortaya çıkardığı son projenin yapımını Nexus Studios prodüksiyon şirketi üstlenirken dizinin yönetmenliğini Conor Finnegan gerçekleştiriyor. 10 kuklanın ve 8 farklı setin kullanıldığı projede kuklaları Isle of Dogs da dahil olmak üzere Wes Anderson filmlerinde çalışmış olan kukla yapımcısı Andy Gent tasarlıyor. Andy Gent, üzerinde deney yapılan bir tavşanın yaşamını anlatan Save Ralph stop-motion filminde de kuklaları ve setleri tasarlamıştı.

The New Norm&Al Show her bölümde farklı bir konuya odaklanıyor

Norm’un geçmişinden bir dostunun ziyaretiyle başlayan ilk bölüm Norm ile Milk’in dostluklarının başlangıcına ve Norm’un kendisine yeni bir yol çizmeye başladığı zamana odaklanıyor. Ömür boyu süren dostluklarının ardından yeni bir hayat tarzı benimseyen Norm eski günlerdeki kötü alışkanlıklarını hatırlıyor.

Bitki bazlı beslenmeyi teşfik etmek için süt kutularından oluşan kuklaları kullanmak biraz tuhaf bir fikir olsa da kesinlikle dikkat çekmeyi başardığı söylenebilir. The Office UK’den hatırlanabilecek Alexander Perkins, After Life dizisinden Ethan Lawrence ve Transformers: The Last Knight filmindeki performansıyla dikkat çeken Rob Witcomb’un sesleriyle hayat bulan kuklalar kimi zaman eski dostlarının ziyaretleriyle bazen yeni tarzlarıyla karşımıza çıkıyor ve her bölümde yeni bir konuya odaklanıyor. Hatta “Let’s Flex” başlıklı bölümde fark yaratmak için tamamen vegan olmak gerekmedeği, insanın canının ara sıra et yemek ya da ufak bir peynir atıştırmak isteyebileceği söylenerek daha esnek bir hayat tarzının mümkün olduğuna değiniliyor.

Markanın Birleşik Krallıkta’ki en büyük kampanyası olan The New Norm&Al Show, Avrupa’da birkaç pazarda daha yayınlanacak. Bölümlerin tamamına Oatly’nin YouTube hesabından ve internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Görsel: YouTube