Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklam İçinde Reklam

Reklam İçinde Reklam

Oatly’nin Instagram’da paylaştığı bir videosu, iç içe geçmiş farklı mecralardaki 8 reklamını içeriyor.

Bitki bazlı süt ürünleri sunan İsveç merkezli marka Oatly, kampanyalarında vermek istediği mesajı iletmenin yanı sıra her seferinde izleyenin de ilgisini çekecek bir nokta buluyor. Ebeveyn ve çocuk ilişkisini ters bir şekilde ele alarak süt düşkünü babaların çocuklarıyla yaşadığı zor anları ön plana çıkaran Help Dad kampanyası, hayvansal gıda bazlı ürünlerin çevreye verdiği zarar hakkında bilgiler içeriyordu. Kullanıcılara bir dizi test sunan Are You Stupid kampanyası ise bitki bazlı gıda endüstrisi ve bitki bazlı ürünleri satın alan kişileri etkileyecek, AB’nin kendi iklim hedefleriyle de çelişen Avrupa Parlementosu’nun önerge değişikliğine vurgu yapıyordu.

Oatly, doğrudan göstermek yerine her zaman minik bir oyun yapmayı, yaratıcılığı çeşitlendirerek izleyiciyi merak içinde tutmayı seviyor. Oatly’nin pazarlama departmanından (şirketin ona verdiği isimle The Oatly department of Mind Control) çıkan bu yaratıcı işlere bir yenisi daha eklendi. Ürünlerinin tanımını içeren reklam filmi aslında sadece bir Instagram gönderisi gibi gözüküyor ancak bu gönderinin içinde Oatly’nin 8 farklı reklam kampanyası gizlenmiş.

Gazeteye verilen reklam da duvardaki mural da bu sosyal medya gönderisinin içinde

Oatly sanat yönetmeni Oskar Pernefeldt ile yaratıcı yönetmen Michael Lee’nin toplantısıyla başlayan film, bir dizi açık hava reklamının iç içe geçtiği döngüyü içeriyor. Yapımı haftalarca süren reklam filminin çekimleri Amsterdam ve Rotterdam’da gerçekleştiriyor. Otobüs durağındaki reklamla başlayan serüven sanat yönetmeni ve yaratıcı yönetmenin gerçekleştirdiği toplantıyı da kapsayacak bir seriye dönüşüyor.

Otobüs durağındaki açık hava reklamının görseli bir teknede kendine yer buluyor. Teknedeki reklam sosyal medya gönderisine, bu gönderi bir açık hava panosuna taşınıyor. Panodaki reklamın önünde piyano çalan kadının gönderisi sosyal medya videosuna, bu videonun izleme anının yer aldığı görüntü kamyona, kamyonun çekilme anının bulunduğu görüntü gazeteye reklam oluyor. Son olarak gazetedeki reklam da duvarda bir murala dönüşüyor.

Kafa karıştıracak kadar uzun bu seri kendi içinde Inception filmi tadında bir döngü yaratıyor. Sonu gelmeyeceği düşünülen anda toplantının kendisi de aslında reklamın bir parçası oluyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Oatly (@oatly)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Instagram