Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Duvar Halıları Güve Kanatlarına Dönüştü

Eski Duvar Halıları Güve Kanatlarına Dönüştü

Larysa Bernhardt, el yapımı güve heykellerinin kanatlarında vintage duvar halılarının parçalarını kullanıyor.

Tekstil teknikleriyle el yapımı böcekler üreten sanatçılara sıkça rastlamaya başladık. Hine Mizushima’nın çiyan, sivrisinek gibi canlıları konu aldığı tüylü heykelleri ve Yumi Okita’nın tasarladığı nakış güveler en şirin örnekler arasındaydı. ABD’li sanatçı Larysa Bernhardt’ın güve heykelleri de görülmeye değer.

Missouri’deki bahçeli stüdyosunda doğayla içi içe çalışan Larysa Bernhardt, renkli güve heykellerinin kanatları için malzeme olarak çoğunlukla vintage duvar halılarını kullanıyor. Bu nedenle kanatlarda; tarihi sahneler, insan figürleri, hayvanlar ve narin botanik formlar yer alıyor. Örnek vermek gerekirse; birinde uçan bir kuş tasviri, bir diğerind çiçeğe bakan bir Orta Çağ kadın figürü görebiliyorsunuz.

Larysa Bernhardt, eski halılarını korumak için güvelerle ilgilenmeye başlamış

Hem ayakları üzerinde durabilen hem de duvara asılabilen el yapımı heykeller, Çek cam boncuklarından yapılmış gözlere ve pamuklu kadife ile Belçika keteninden yapılmış gövdelere sahip. Kanatların içinde tel takılı olduğundan, kanatları istenen pozisyona getirmek mümkün.

Sanatçı bu heykelleri yapmaya ipek ve yün halılar dahil olmak üzere eski tekstil parçalarını toplayarak başlamış. Güvelerin bu tür malzemelerde nasıl yaşadıklarına dair merakı, bu malzemeleri seçmesinde etkili olmuş. Çok eski yün ve ipek halılarda sahip olduğunu ve hala bunların arkasındaki hikayeleri çözmeye uğraştığını belirtmiş Larysa Bernhardt. Bu halıları asla heykel yapmak için kesmeyeceğini, onları birer hazine gibi gördüğünü ve korumak için sürekli güve larvalarını kontrol ettiğini söylüyor. Bu süreç nedeniyle güveler de ilgi alanı olmaya başlamış. “Sevdiğim ve korktuğum şey, biraz tehditkar da olsa büyülü olduğuna inandığım bir şekilde işime karıştı.” diyor.

Çalışmalarından bazıları şu anda New Orleans’taki Mortal Machine Gallery‘de sergileniyor. Ayrıca Etsy mağazasına göz atabilir, Instagram’ı üzerinden yeni çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Larysa Bernhardt

Görsel: Instagram