Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kızıl Gezegen’in Gizemli Sahipleri

Kızıl Gezegen’in Gizemli Sahipleri

Police Dog Hogan grubunun “Here Comes Crow” isimli parçası için hazırlanan animasyon müzik videosu Mars’taki gizemli uygarlığın gerçeküstü hikayesini anlatıyor.

Müzik videoları; anlatımları, hikayeleri ve teknikleriyle parçayı bir üst seviyeye taşıyor. Foals’ın küresel sorunlara değindiği ve referanslar sunduğu animasyonu, Korgün Akgün’ün çizimleriyle hikayeleşen Fer parçası, manzaralar ve geometrik şekillerle anlatımını güçlendiren Khruangbin üçlüsünün Pelota parçası, sadece emojilerden oluşan ya da Google Slaytlar’da hazırlanan müzik videoları yaratım sınırlarının ne denli geniş olabileceğini gösteriyor. İngiliz müzik grubu Police Dog Hogan, “Here Comes Crow” isimli parçası için yayınladığı müzik videosuyla da sinematik manzaralar eşliğinde ilginç bir hikaye sunuyor.

Kayıp kargalar vadisinde bir astronot

Grubun üyelerinden James Studholme parçayı tamamen otobiyografik olarak tanımlarken bu duyguyu bilim-kurgu ögeleriyle harmanlayıp ortaya izlemesi keyifli bir animasyon müzik videosu çıkaran Blinkink yönetmeni Jac Clinch, izleyiciyi Mars’a bir yolculuğa çıkarıyor.

Mars’ın kızıl tonlarının istasyonun soğuk mavi ve beyaz renkleriyle kontrast oluşturduğu müzik videosu, keşfetmenin ve merakın peşinden koşan insanoğlunun bir hikayesi aslında. Antik ve mistik ögelerle canlanan anlatım adeta bir bilimkurgu kısa filmine kapı aralıyor.

 

Grubun Overground isimli beşinci albümünde yer alan Here Comes Crow’un sözleriyle harmanlanan animasyon film, Mars’ta yaşayan bir astronotun gizemli bir kargo tarafından ziyaret edilmesiyle ilginç bir hale bürünüyor. Mars’ta hayat var mı soruları kafamızı kurcalarken gerçeküstü bir bakışla Kızıl Gezegen’e özgü karga uygarlığının varlığını bir astronotun keşfetmesiyle onun gözünden hikayeye ve parçanın kendisine ortak oluyoruz.

Astronot, hikaye ilerledikçe sadece ekip arkadaşlarıyla yaşadığı koca gezegende kayıp kargalar vadisini keşfederek serüvenini bilinmezliğe ilerleten bir yolculuğa çıkıyor. Yalnızca ekip arkadaşlarıyla küçük bir koloni kuran astronot, bu kafa karışıklığı içinde aklını kaybetme noktasına geliyor. Jac Clinch astronotların yüzlerini özellikle göstermezken hikayenin devamlılığı ve duygusal anladım için astronotların vücut dilleri devreye giriyor.

Künye

Prodüksiyon Şirketi: Blinkink
Yönetmen: Jac Clinch
İdari Yapımcı: Josef Byrne
Yapımcı: Eve Somerville
Karakter Tasarımı: Jac Clinch
Arkaplan Tasarımı: Mysie Pereira, Camile Perrin, Jac Clinch
2B Animasyon: Charlie Lane-Bush, Christa Jarrold, Reed Wiles, Jac Clinch
Animasyon Assistanı: Lydia Reid
Renklendirme: Adam Clarke
Dizgi: Lina Larsen, Jac Clinch

Görsel: YouTube