Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Slaytlar’da Gerçek Zamanlı Hazırlanan Müzik Videosu

Google Slaytlar’da Gerçek Zamanlı Hazırlanan Müzik Videosu

The Academic’in Google Slaytlar üzerinden gerçek zamanlı olarak hazırlanan müzik videosu, geleneksel işlerin aksine beklenmedik ve eğlenceli sahneler sunuyor.

Bugüne kadar yaratıcılığıyla ve tekniğiyle sınırları zorlayan pek çok müzik videosu gördük. Iñigo Montoya’nın Chasseur Chassé parçası için sadece emojilerden oluşan bir müzik videosu, resimlerden ve videolardan kırpılmış yüzlerce görüntüden oluşan bir kolaj çalışması, pandemide Thao & the Get Down Stay Down ekibinin Phenom parçası için tamamen Zoom üzerinden hazırlanmış ve çekilmiş müzik videosu farklı tarzlarda ve tekniklerde hazırlanmış projelere örnek gösterilebilir. Indie rock grubu The Academic de hayranları için etkileşimli bir deneyim yaratmaya çalışarak belki de dünyada ilk olan bir işe soyunuyor. Ekibin animasyon müzik videosu, Google Slaytlar üzerinden canlı yayında bir performansla hazırlanıyor.

Slaytlarda sıkışmış animasyon karakterin kendiyle mücadelesi

Çoğu sanatçı ya da müzik grubu gibi The Academic de geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle performans gösteremedi. Grubun Avrupa turnesinin de iptal edilmesinin ardından hayranlarına türünün tek örneği bir canlı deneyim yaşatmak isteyen The Academic; BBDO New York, Capitol Records ve animasyon stüdyosu Open The Portal ile heyecan verici bir iş birliğine imza attı.

Google Slaytlar üzerinden gerçek zamanlı olarak hazırlanan müzik videosu flipbook konseptini andırıyor. Bu stop-motion hikayede pandeminin yaşattığı izolasyon ve iç çatışma duygusu slayt sayfaları içine sıkışmış bir animasyon karakter üzerinden aktarılıyor. Not Your Summer parçası da zaten pandemi temalı bir şarkı olarak yorumlanabilir. Evlerde kapalı kaldığımız yaz hakkında olan parça evrensel olarak herkesin hissettiği bir duyguya odaklanıyor. Kendinden uzaklaşmaya çalışan ana karakter Google Slaytlar’daki sayfalar boyunca kendini heyecan verici bir kovalamacanın içinde buluyor.

Fikir, Google Slaytlar’ın güncellenme hızının (1 saniyeden biraz daha az sürede güncelleniyor) bir stop-motion animasyon yaratmak için oldukça elverişli olmasından ortaya çıkıyor. Bu sayede izleyiciler animasyon sanatçılarının hazırladığı görüntüleri, yerleştirdiği karakterleri, bu karakterlerin hareket etmelerini ve silinmelerini çok ufak bir gecikme ile anlık olarak görebiliyor. Slaytlardaki ana akışın yanı sıra Google Slaytlar’ın sol tarafında yer alan önizleme sekmeleri aracılığıyla hikayenin devamlılığı sağlanıyor.

Ekip, performansın ve deneyimin aşamalarını da paylaştı

Tabii prova bu noktada oldukça önemli çünkü performans sırasında bir karenin gecikmesi veya animasyonun eksik kalması tüm senkronun bozulması anlamına geliyor. 15 Temmuz’daki canlı performanstan derlenen görüntülerden oluşan müzik videosunun yapım aşamasında ise canlı konserlerde sahne arkasında çalışan ekip büyüklüğünde bir grup çalışmaları gerçekleştiriyor. Yönetmenden animasyon sanatçılarına, ses mühendislerinden post prodüksiyon ekibine kadar toplamda 20 kişi canlı müzik videosunun arkasında yer alıyor. Ekip haftalarca çalışmanın ardından projenin hangi aşamalardan geçtiğini ve bu noktaya nasıl geldiğini de çalışmaların perde arkasını gösteren video ile paylaşıyor.

Not Your Summer müzik videosu grup ile ajans arasındaki ilk iş birliği değil. Grup 2017 yılında Bear Claws adlı teklisini sunmak için Facebook üzerinden bir canlı yayın etkinliği düzenledi. Parçalarındaki her enstrümanı, sözü ve vurguyu Facebook canlı yayınındaki gecikmeye uyacak şekilde yeniden düzenleyerek iç içe geçen bir döngü yarattı. Bu müzik videosuna ve videonun yapım sürecine de 2017 yılında yazmış olduğumuz haberden ulaşabilirsiniz.

Görsel: YouTube