Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tamamen Zoom Üzerinde Çekilmiş Müzik Videosu

Tamamen Zoom Üzerinde Çekilmiş Müzik Videosu

Thao Nguyen ve the Get Down Stay Down ekibinden sekiz dansçı Phenom parçasına müzik videosu yapmak için Zoom'da bir araya geldi.

COVID-19 ile birlikte Zoom ve benzeri görüntülü konuşma uygulamaların popülaritesi arttı. Uzaktan eğitim sisteminde, toplantılarda artık görüntülü konuşmak gündelik bir işlem haline geldi. Reklam sektöründe de ajans çalışanları ve reklamverenler kampanyaları görüntülü görüşerek ve hatta hiç evden çıkmadan yayına hazır hale getirebiliyorlar. Opet’in #BirTeşekkür etiketli reklam filmi ve Meyhanedeyiz.biz için hazırlanan #yenidenbuluşacağız etiketli reklam filmi bu kampanyalara örnek gösterilebilir.

Phenom parçası için sanal ortamda performans

Dersler, toplantılar, kampanyalar bir yana sanal performans içeren bir müzik videosunda da görüntülü konuşma uygulamalarından faydalanıldı. San Francisco merkezli alternatif folk rock müzik grubu Thao & the Get Down Stay Down ve ekibi Zoom üzerinden bir müzik videosu yayınladı.

Thao Nguyen ve the Get Down Stay Down ekibinden sekiz dansçı Phenom parçası için bir araya gelemeyeceklerini fark edince böyle bir çözüm geliştirdi.

Tüm planlama ve çalışma Zoom üzerinden yapıldı

Yaklaşık bir hafta süren planlama, hazırlık ve çekim aşamasının ardından müzik videosu ortaya çıkıyor. 23 Mart günü tamamen Zoom üzerinden oluşturulacak bir müzik videosu fikri ile performansın temelleri atılıyor. Nelerin yapılması gerektiğini konuştukları ilk ve tek çekim öncesi toplantı 25 Mart’ta gerçekleşiyor. 26 ve 27 Mart’ta dansın koreografisi oluşturuluyor. 28 Mart’ta ilk ve tek prova ertesi gün ise müzik videosunun çekimi yapılıyor. Aynı gün post prodüksiyon başlıyor ve 31 Mart günü tüm işlem sona eriyor.

Yaratıcı bir çözümle ortaya çıkan fikrin yanı sıra yeni bir ortamda hazırlanan dans koreografisinin de kendine has bir tarzı oluşuyor. Çoklu ekranların kullanıldığı videoda danslar Zoom’un görünüm seçeneklerine uygun olacak şekilde ayarlanıyor. Thao Nguyen müzik videosunun odak noktasında yer alırken dansçıların basit ve keskin hareketleri ritmik bir ahenk oluşturuyor. Bir noktada dansçılar kameralarını dikey konuma getiriyor ve senkronize hareketler ile aşağıya düşüyormuş hissi veriyor.

COVID-19 ile birlikte evlerimizde kalmamız gereken bu zamanlarda insanlar; teknolojinin ve yaratıcılıklarının sayesinde performanslarını, sanatını gösterebiliyor. Bilgisini aktarabilecek ve gündelik hayatının akışını devam ettirmeyi sağlayabilecek alternatifler üretmeye devam ediyor. Görünen o ki hayatımızdaki pek çok işe yaklaşımımızı değiştirecek yeniliklerle salgın süresince karşılaşmaya devam edeceğiz.

Künye

Yönetmen: Erin S. Murray, Jeremy Schaulin-Rioux
Yapım: Victoria Fayad
Koreografi: Erin S. Murray
Grip: Molly Skonieczny
Dansçılar: Austyn Rich, Chani Bell, Charissa Kroeger, Christopher Bordenave, Genna Moroni, Lydia Purves-Ware, Shauna Davis, Seth Horinouchi

Görsel: YouTube