Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğadan İlham Alan Eşsiz Bir Koreografi: Murmuration

Doğadan İlham Alan Eşsiz Bir Koreografi: Murmuration

Sadeck Waff, "Murmuration" isimli projesinde tüm dünyanın ilgisini çeken yaratıcı bir koreografiye imza attı.

Çağdaş dans alanında teknolojinin de katkısıyla yaratıcılıkta sınır tanımayan işler ortaya çıkıyor. Karantina nedeniyle tamamen Zoom üzerinden çekilmiş Phenom müzik videosu bunun en güzel örneklerindendi. Buyma için çekilen ve drone’la sansürlenen çıplak koreografili reklam filmi de unutulmazlardandı. Julie Gautier’in 5 dakika boyunca su altında dans ettiği film, OK Go’nun 567 yazıcıyla çektiği müzik videosu ve Yoann Bourgeois’nın Panthéon’da sergilediği The Mechanics of History performansı da dünya genelinde ses getiren işlerdendi. Bu defa ise Sadeck Waff’ın Murmuration isimli performansı var sırada.

Murmuration, 64 dansçının senkronize hareketleriyle ilerliyor

Fransız sanatçı Sadeck Waff; koreograf, sanat yönetmeni, dansçı, eğitmen ve ressam gibi birden fazla ünvana sahip bir isim. Son dönemde Shakira için yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Ayrıca Kia ve Swatch gibi dev markalar için de tanıtım çalışmaları hazırlıyor. Sadeck Waff  “Murmuration” projesinde; kolların, kafanın ve üst gövdenin kullanıldığı eşsiz bir koreografi hazırlamış. Performans, kendisinin liderlik ettiği ve 64 dansçının katıldığı bir grup çalışması.

Sadeck Waff ve diğer dansçılar mükemmel bir senkronizasyonla dans ediyor. Koreografi bu senkronizasyon aracılığıyla optik yanılsamalar yaratıyor. Sanatçının ilham kaynağı ise doğa. Doğanın sihrine inanıyor ve meselenin nasıl bakılacağını ve nasıl dinleyeceğini bilmek olduğunu vurguluyor. Verilmek istenen mesaj da topluluk ve bireyin ilişkisini esas alıyor. Tıpkı kuş sürüsü gibi tüm insanlar/dansçılar topluluğun bir parçası. Her bir kuş/dansçı eşsiz bir varlık ve bu dansın gerçekleşebilmesi için her birinin topluluğun parçası olmaya devam etmesi gerekiyor. Doğadan ilham alması yönüyle bana hayvanların çiftleşme ritüellerini taklit eden dansçıların olduğu şu eğlenceli filmi anımsattı.

Videolarda, performansın hazırlık aşamasını da detaylı olarak izleyebilirsiniz. Sadeck Waff’ın çalışmalarını ise Instagram’ı üzerinden takipleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube