Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İzlanda’nın Issız Kıyılarında Piyano Eşliğinde Meditatif Bir Dans

İzlanda’nın Issız Kıyılarında Piyano Eşliğinde Meditatif Bir Dans

Hania Rani'nin F Major parçasının müzik videosu izleyiciyi İzlanda'nın sahillerinin eşsiz manzarasında akışkan bir yolculuğa çıkarıyor.

Polonyalı piyanist Hania Rani geçtiğimiz Nisan ayının başında F Major isimli bir tekli yayınladı. Kesintisiz motiflerden oluşan ve kendi akışını oluşturan piyano solosunda piyanonun karmaşık doğasından daha fazlasını hissetmek mümkün. Hania Rani de sıcak bir yaz akşamında bestelemeye başladığı parçasını mavi renk ile özdeşleştiriyor. F Major için hazırlanan ve Hania’nın hissettiklerini yansıtan müzik videosu da parçanın hemen ardından yayınlandı.

Piyano tuşlarından çıkan sürükleyici ve gerçekdışı bir his: F Major

Varşova ve Berlin arasında hayatını geçiren ve eserlerini üreten Hania Rani teklinin müzik videosu için İzlanda’nın vahşi, engebeli ve soğuk plajlarını tercih etti. Yönetmenliğini Neels Castillion’un gerçekleştirdiği müzik videosu gizemli ve üzücü bir anıyı çağrıştırıyor. Kaybedileni ve ulaşılmazı bulmak için harcanan zamanı yakalıyor. Piyanonun ritmine eşlik eden ve akışını kesmeden devam eden dansçılar bu arayışa ortak oluyor. Bu birleşimin sonucunda derin kayıp hissi yaratan sürükleyici ve hassas bir deneyim ortaya çıkıyor.

Dansçılar soğuğa aldırış etmeden performanslarını gerçekleştiriyor

Yönetmen Castillion, Hania’nın müziği dinlemeye başladığında gerçek olmayan bir İzlanda manzarasında rüzgarla beraber akan müziğin olduğu bir çekimi hayal etmeye başladığını söylüyor. Her dansçıya kişisel yorumlarını katarak ritim içinde süzülmeleri için imkan veriyor. Eşsiz İzlanda manzarası arka planda akıp gitmeye devam ederken dansçılar da peşi sıra görüntüye dahil oluyor. Kameralar F Major müzik videosunun son saniyesine kadar akışın içinde olan dansçıları izlemeye devam ediyor. Dansçılar, İzlanda’da 23 Şubat’ta çekilen müzik videosunda, etkisini oldukça hissettirecek bir soğuğa rağmen (-7 °C) performanslarını başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor.

Piyanist Hania Rani’nin eserlerini Spotify’dan da paylaşırken Instagram hesabı üzerinden müzik videolarının kesitlerini sunuyor. Yönetmen Neels Castillion ise Vimeo ve Instagram hesabın projelerine dair paylaşımlar gerçekleştiriyor.

Künye

Yönetmen: Neels Castillon
Sanatçı: Hania Rani
Dansçılar: Mellina Boubetra, Janina Sarantšina, Fanny Sage
Görüntü Yönetmeni Éric Blanckaert
Birinci Kamera Asistanı: Kévin Rosé
İkinci Kamera Asistanı: François Przybylski
Set Tasarımı: Odin Deray
Yapımcılar: Emilie Mallen, Louis Arnoux
Yapım Müdürü: Kiljan Paoli
İdari Yapım Ariane Cornic
Yapım Koordinatörü: Sandrine Laveau
Editör: Sébastien Rouquet
Renklendirme: Sébastien Mingam
Prodüksiyon Şirketi motionpalace.tv
Stilist: SézaneCamera & Lenses / RVZ

Görsel: Vimeo