Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dansçı Tabut Taşıyıcılarının COVID-19 Zamanı İşleri

Dansçı Tabut Taşıyıcılarının COVID-19 Zamanı İşleri

İnternette yer alan videoları ile bilinen cenaze taşıyıcılarından Benjamin Aidoo ve dans grubu COVID-19 sonrası işlerinin durduğunu söylüyor.

Afrika ülkelerinde ve özellikle Gana kültüründe oldukça yaygın olan cenaze törenleri artık pek çok insan için tanıdık bir seremoni haline geldi. Hayatını kaybeden kişinin neşe içinde uğurlandığı bu gelenekte tabut, dans ve müzik eşliğinde gezdiriliyor. Her ne kadar tuhaf gibi görünse de Gana’da oldukça popüler olan dansçı tabut taşıyıcıları katılımcıların ruh halini de olumlu etkiliyor.

Salgının yayılım riskine dikkat çeken konular için tabut taşıyıcılarının videoları kullanılıyor

Benjamin Aidoo ve dans grubu da bu törenlerden para kazanıyor. Bu ekibin yer aldığı videolar ise COVID-19 sürecinde gittikçe popüler hale geldi. Videolarından kırpılan görüntüler internet meme’lerinde kullanılıyor. Sosyal medyada sık sık paylaşılan görüntülerde salgın riskine dikkat çeken konular ön plana çıkıyor.  Aidoo ve dans grubu pandemi zamanı kara komedinin bir sembolü haline geldi. BBC Afrika servisinden Sulley Lansah da katlanarak artan şöhretlerinin etkisini öğrenmek ve salgın sürecinde neler yaptıklarını sormak için dans ekibinin lideri ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Benjamin Aidoo COVID-19 zamanı işlerinin durduğunu açıkladı

BBC tarafından 2017 yılında gerçekleştirilen haberde tabut taşıyıcıları henüz bu kadar ünlü değildi. O dönemde de 100’den fazla kadın ve erkek dansçı bu iş ile ilgileniyordu. Her ne kadar pandemi ile popüler hale gelseler de Aidoo’nun ve ekibinin işleri tahmin edilenin tersine azaldı. Ekibin lideri Benjamin Aidoo, verdiği demeçte kendirlerinin ve yaptıkları işin bilinirliğinin arttığı söyledi. Bununla birlikte salgın ile birlikte işlerinin durduğunu ifade etti.

Benjamin Aidoo salgının sona ermesinin ardından ekibi ile birlikte dünyayı dolaşmayı planlıyor. Böylelikle özellikle Gana kültüründe yer alan töreni ve yaptıkları işi daha fazla insan öğretmiş olmayı hedefliyor.

Görsel: Twitter