Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kupasını İçinde Gizleyen Termos

Kupasını İçinde Gizleyen Termos

Hitch, yalıtımlı şişe ve kupasının yanı sıra kolay taşınabilen bir tasarım olarak da çevreye duyarlı insanların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kullan at plastikleri hayatımızdan çıkarmak ve yeniden kullanılabilir olanı tercih etmek bazılarımız için çoktan bir alışkanlık haline geldi. Elbette bu alışkanlığı sürdürmek de çaba ve fedakarlık gerektiriyor. Yanınıza aldığınız yeniden kullanılabilir su şişesi ya da matara için çantanızda yer ayırmalısınız. Çoğu termos eskidikçe sızdırma sorunları çıkardığından dik durmasına dikkat etmelisiniz. Çayınızı kahvenizi termosla yanınıza alıyorsanız, plastik ya da kağıt bardak kullanmak da istemiyorsanız evdeki kupalardan alıp çantanızdaki yükü artırmak zorunda kalabiliyorsunuz. Klasik termosların bardaklarının da ne kadar kötü bir deneyim sunduğunu hepimiz biliyoruz. Yolda içeceğiniz kahve için kapaklı kupalar da bir alternatif olabilir. Ancak bu kupalar içeceklerin sıcaklığını uzun süre korumakta ve sızdırmazlık konusunda pek de başarılı sayılmaz. Peki tüm bu detayları ayrı ayrı düşünmeye ve organize etmeye gerek kalmasaydı? Bu noktada Hitch, sıcak veya soğuk her türlü içeceğinizi yanınızda taşıyabileceğiniz, tam boyutlu kupası da içinde gizli, şık ve pratik bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor.

Hitch

Hitch, kullan at kahve bardaklarını ve plastik şişeleri hayatından çıkarmak isteyenlerin yardımına koşuyor

Hitch, plastik atıkları umursamayan insanları bile cezbedebilecek kadar şık bir tasarım. Şişesi de kupası da çift duvarlı ve vakum yalıtımlı. Bu sayede hem şişe hem de kupa, içecekleri 12 saat soğuk veya 6 saat sıcak tutabilen birer termos işlevi görüyor. Şişenin haznesi 18 ons (0,53 litre), kupanınki ise 12 (0,35 litre). Şişenin altındaki çubuklu kapağı çevirdiğinizde bardağı serbest bırakmış oluyorsunuz. Böylece şişenin çift duvarlı haznesinin içinde gizlenen kupanız dışarı çıkıyor. Kupaya içecek koyduğunuzda, su şişesinin kapağında saklanan ek bir kapağı çıkarıp kupaya takabiliyorsunuz. Böylece yolda soğutmadan ve dökmeden kahvenizi içebiliyorsunuz. Yine bir kahve dükkanına uğradığınızda da kullan at bardaklar yerine bu kupayı uzatıp kahvenizi alabiliyorsunuz. Sıradan kapaklı kupalara göre farkı da çok daha uzun süre kahvenizi sıcak tutabiliyor olması. Sabah yaptığınız ama içemediğiniz bir kahveyi akşam tüketmeniz de mümkün olabiliyor böylece.
Hitch

Doluyken de birbirine tutturulabilen parçalar

Hitch’in en pratik yanlarından biri de kupa kısmının doluyken şişenin üst kısmına tutturulabiliyor olması. Böylece iki eliniz birden dolmamış oluyor. Çantanızda ya da elinizde taşıdığınız tek bir parça oluyor. Katlanabilir kapların (cep boyutunda katlanabilir matara gibi), sıradan termosların ve hibrit kapların aksine; Hitch’in şişesi ve bardağı tam boyutlu, yalıtımlı ve sızdırmaz kapaklara sahip. İnceliği sayesinde çantanıza ve hatta cebinize bile kolayca sığabiliyor.

Hitch, Kickstarter’da 90 dakika içinde hedeflediği 10.000 dolarlık desteği toplamış. Kampanyanın bitmesine daha 23 gün varken bu hedefin 18 katını da aşmış durumda.

Hitch

Görsel: Kickstarter