Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cep Boyutunda Katlanabilir Matara

Cep Boyutunda Katlanabilir Matara

Hydaway, tek kullanımlık pet şişelere karşı uzun süre kullanılabilen doğaya karşı sorumlu bir matara.

Çevremizdeki bir çok ürün ve malzeme istesek de istemesek de doğaya zarar verir konuma geldi. Pet ve plastik atıklar da petrol ürünü olduğu için şüphesiz bu listede yer alıyor. Her gün yüzlercesi denizlere veya yol kenarlarına fırlatılıyor. Fakat pet şişeler doğada insan ömründen uzun süre var oluyor. Ve bu noktadan sonra kitleleri, dünyayı değiştiremiyorsak kendimize karşı sorumlu olup kendimizi değiştirmemiz gerekiyor.

Hydaway, bu düşünceyle yola çıkmış cep büyüklüğünde katlanabilir matara. Evden uzaktayken su içmenin birkaç yolu var. Yanımızda pet şişe taşımak, yeniden kullanılabilir matara almak veya bir satış noktasından su almak. Tüm bu seçenekler içinde en sorumlu olanı plastikten üretilmemiş doğaya çözünebilir matara tercih etmek. Ancak spor, yürüyüş, dağcılık gibi aktiviteler yapıyorsanız veya su bittiğinde mataranın büyüklüğünün gereksiz yer kapladığını düşünüyorsanız Hydaway çözüm için fonlanıyor.

Tüm bu sorunların farkında olan Niki Singlaub, kökten çözümü amaçlayarak katlanıp cebe sığabilen ve ihtiyaç anında akordeon gibi açılan matara tasarlamış. İçindeki su bittiğinde katlanıp çantada yer kaplamayan, doğaya ve çevreye sorumlu, su sızdırmayan, suyun tadını bozmayan ve hareket halindeki modern insanın hayatına uyum sağlayan Hydaway, Kickstarter üzerinde fonlanıyor. Hedeflenen fiyatın birkaç katı üstünde destek alan proje şu an “Daha fazla ne katabilirim?” sorusunu soruyor ve yeni eklentiler geliştiriyor.

Görsel; Hydaway