Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Disney’den Telefonu Kendi Sesiyle Kontrol Eden Eklentiler

Disney’den Telefonu Kendi Sesiyle Kontrol Eden Eklentiler

Disney Research geliştirdiği "acoustruments" adlı sistemle çeşitli buton seçenekleri kullanarak telefonunuzun dokunmatik ekranını kendi sesiyle kontrol ettiriyor.

Şimdi bahsedeceğimiz gelişme hayatı son derece kolaylaştıracak bir hamleden ziyade bir cihaza farklı şekillerde nasıl işlev kazandırılabilir sorusunu yanıtlayan türden. Disney Research, Carnegie Mellon University ve Future Interfaces Group iş birliğiyle yapılan araştırma telefon hoparlöründen gelen sesüstü dalgaları telefona geri ileten farklı plastik eklentilerle telefonunuzun dokunmatik ekranını kontrol etmenize olanak tanıyor.

Akıllı telefonları robot, oyuncak, cihaz kumandası olarak kullanma trendinin yaygın olduğu dönemde araştırma, maliyetsiz ve herhangi bir elektrik devresi gerektirmeyen şekilde farklı etkileşimler yaratıyor. “Acoustruments” olarak adlandırılan eklentiler akıllı telefona açma/kapama ve erteleme tuşuna sahip alarm saati, telefon kabı göreviyle kamera kapatıcı, oyuncak araba, etkileşimli bebek gibi çeşitli işlevler kazandırabiliyor.

Kaynak

Görseller araştırma tanıtımına ait videodan alınmıştır.