Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğal Bir Ürün Malzemesi Olarak Geri Dönüştürülmüş Kahve Telvesi

Doğal Bir Ürün Malzemesi Olarak Geri Dönüştürülmüş Kahve Telvesi

Ham maddesi kahve atıkları olan Kaffeeform, doğal ve sürdürülebilir bir ürün malzemesi olarak endüstrideki mineral yağlara dayalı malzemelere alternatif sunuyor.

Kahve atıklarını geri dönüştüren pek çok proje gündemde. Bu organik atıklardan; güneş gözlüğü, giysi, kahve fincanları ve ev için ya da şehir içi otobüsler için yakıt yapıldığına şahit olduk. Aynı şekilde kahve telvesinin geri dönüşümüyle elde edilen Kaffeeform da bugüne kadar çoğunlukla çöpe giden bu kaynağı bir ürün malzemesi olarak değerlendirmeyi amaçlıyor.

Kaffeeform ile yapılan ilk ürün kahve fincanı

Kahve içmek küresel yaşam tarzının bir parçası ve kahve tüketimi yıllardır istikrarlı bir şekilde artıyor. Tabii bu arada kahve atıkları da dünya nüfusuyla devasa boyutlara ulaşıyor. Hatta iklim değişikliği nedeniyle yabani kahve türlerinin %60’ı tehlike altında ve dünyadaki kahve talebini karşılayamama riski söz konusu. Kahve tüketiminin bu denli yüksek oluşu, atıkların yeni ürünler oluşturmak için bir kaynak olarak nasıl kullanılacağı üstünde düşünmeye itiyor tasarımcıları. Kaffeeform da bu motivasyonla, uzun yıllar süren araştırmaların, deneylerin ve testlerin sonucunda doğmuş. Malzeme, petrol esaslı mineral yağlara dayalı malzemelere sürdürülebilir ve çevre dostu bir alternatif sunuyor. Bu yenilikçi malzemenin karakteristik özellikleri, koyu renkte bir ahşap görünümüne sahip olması ve elbette hoş kahve kokusu.

Berlinli girişim Kaffeeform, geçtiğimiz yıl Red Dot’ta ödül almış. Kaffeeform’un yaratıcısı, Alman tasarımcı Julian Lechner. Lechner ilk önce Berlin’deki yerel kafelerden topladığı kahve atıklarıyla çalışmaya başlamış. Topladığı kahve telvelerini, doğal tutkal ve sürdürülebilir kaynaklardan elde ettiği ağaç parçacıklarıyla birleştirmiş. Bu sayede de enjeksiyonla kalıplanabilen sıvı bir malzeme elde etmiş.

Kaffeeform: Doğal Bir Ürün Malzemesi Olarak Geri Dönüştürülmüş Kahve Telvesi

Bu malzemeyle yapılan ürünler çok hafif, dayanıklı ve biyopolimer kullanımı sayesinde bulaşık makinesinde yıkanabiliyorlar. Kaffeeform’un potansiyelini göstermek için yapılan ilk ürün ise yeniden kullanılabilir kahve fincanları ve ardından da kahve bardakları olmuş. Tüketim aşamasını hatırlatması açısından ilk ürünün kahve fincanı seçilmesi Kaffeeform’un misyonunu daha iyi vurguluyor.

Kaffeeform: Doğal Bir Ürün Malzemesi Olarak Geri Dönüştürülmüş Kahve Telvesi

Görsel: Facebook


Bigumigu Yazarı
| GENEL