Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Parmakları Olmayan Ahşap Figürün Piyano Tutkusu [Kısa Film]

Parmakları Olmayan Ahşap Figürün Piyano Tutkusu [Kısa Film]

Stuart Bowen'ın yönettiği kısa film WOODY, parmakları olmayan ahşap model mankenin imkansız piyano tutkusunu işliyor.

Hobi sahibi olmak hepimiz için olağan bir durum. Kimi şeylerin içinde izleyici olarak kimilerinde de üretici olarak bulunmayı severiz. Vaktimizi hiçbir şey yapmadan geçirmenin kaçınılmaz depresyonundan uzaklaşmak için kendimizi bazı aktivitelere adarız. Çünkü ancak bu şekilde yaşamımı anlamlı kılmayı dileriz.

Stuart Bowen’ın yönettiği stop-motion kısa film WOODY, model çizim ve örneklemede kullanılan ahşap model mankenlerin dünyasından minik bir kesiti işliyor. Kahramanımız Woody’nin hayata karşı tek bir motivasyonu vardır; piyano çalmak. Fakat ahşap model mankenlerin parmakları yerine palet gibi elleri bulunur. Bu nedenle de sadece istediği notaya asla basamaz. Yanındaki notaları da istemeden çalar. Hayattan, işinden, yaşam koşullarından soyutlanan Woody, çözümü ve depresyonu fedakarlıkta bulur.

Normal, sıradan ve olağan gibi kavramların sorgulanmasına ön ayak olan ödüllü kısa film, çoğunluğun kolayca yapabildiği eylemleri bazılarının o kadar kolay yapamadığına naif bir üslupla ışık tutuyor. Tıpkı merdiven çıkmak, gökkuşağı görmek veya müzik dinlemek kimi insanlar için büyük anlamlar taşırken kimileri için sıradanlaşmış olması gibi. Sade ve minik değerlerin kanıksanarak unutulması gibi.



Görsel; Vimeo