Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Fotoğraflar Hareket ve Sesle Canlanıyor

Eski Fotoğraflar Hareket ve Sesle Canlanıyor

Andrei Pershin, "The Album of Live Pictures" serisinde tarihin farklı dönemlerine ait fotoğrafları ses efekti, müzik ve haraket ekleyerek canlandırıyor.

Eski fotoğraflar sanatçılar için uçsuz bucaksız bir ilham kaynağı. Bu fotoğrafların üzerine çeşitli analog ya da dijital yöntemlerle müdahale edilerek çok yaratıcı işler yapılıyor. Han Cao’nun fotoğraf ve kartpostal üzerine nakış ve kanaviçe tekniğiyle müdahale ettiği Forgotten Photos serisi son dönemde karşılaştığımız en etkileyici örneklerdendi. Kensuke Koike’nin Photosop’u aratmayan Single Image Processing adlı müdahaleleri de yine espri anlayışı olan işlerdendi. Melih Çebi’nin eski fotoğraflar üzerine akrilik kalemle çalıştığı Kith&Kid ve Nicolas Monterrat’ın sinemagrafa dönüştürdüğü tarihi fotoğraflar da unutulmazlar arasında. Andrei Pershin’in The Album of Live Pictures serisi de bu türden çarpıcı bir proje.

View this post on Instagram

Бабушка Прасковья из деревни Станы, 1981 год. Фотография: Ахломов Виктор Васильевич – Всем привет! Благодаря Алексею Пивоварову @pivo_varov про мой альбом узнало большое количество людей, благодарю каждого за теплые слова и интерес к моему творчеству! Впереди еще много фотографий, документальных проектов и историй. #фотоистория #живоефото #история #староефото #анимация #живыефотографии #живыефото

A post shared by zhivoe (@zhivoe1) on

Canlı fotoğraf albümü: The Album of Live Pictures

Hareket tasarımcısı Andrei Pershin, Riga’da (Letonya) çalışmalarını sürdürüyor. The Album of Live Pictures serisinde Birinci Dünya Savaşı’ndan, 60’lardan ya da 80’lerden olmak üzere pek çok farklı dönemden fotoğraf görmek mümkün. Özellikle Sovyetler Birliği dönemine ait çok fazla fotoğraf var. Instagram’daki paylaşımlarında açıkladığı kadarıyla After Effects, Photoshop ve Cinema 4D gibi araçları kullanıyor.

Andrei Pershin’i Instagram’ının yanı sıra Vimeo kanalından ve  yapım sürecine dair video paylaştığı YouTube kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Ожившие настенные панно города Ижевска. Благодаря этому видео, многие узнали обо мне и моей галерее оживших фотографий. Большое спасибо всем за теплые слова и интерес, буду продолжать свое творчество. 1. Женщина с ребенком. Здание Центрального автовокзала (оригинальный фон был ярко-голубым, это можно отчетливо заметить). 2. Мозаика на фасаде «Удмуртэнерго». Панно художника Александра Сарычева. 3. Стена над входом в первый корпус Ижевской государственной медицинской академии. 4. Художники. Западная стена бывшего «Детского мира». 5. Мужчина с молотом. Здание Центрального автовокзала. 6. Швеи (или что то связанное с текстилем). Так же западня стена бывшего здания «Детского мира». Музыка: Глиняный шейк – На сиреневой луне

A post shared by zhivoe (@zhivoe1) on

Görsel: Instagram