Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Antika Fotoğraflarda Akrilik Bir Macera: Kith&Kid

Antika Fotoğraflarda Akrilik Bir Macera: Kith&Kid

Melih Çebi, 2015'ten beri topladığı eski, antika fotoğrafları akrilik kalemle boyayarak ürettiği Kith&Kid ile tamamen analog ve anı dolu bir hikaye yaratıyor.

Anılar bizi geçmişte tutabilecek güce sahiptir. Geleceği bir kenara bırakın, bugün olan biteni görmeyi engelleyebilecek kadar güçlüdür anılar. Belirli bir zamana kısılmış, zihin tarafından genetiğiyle oynanmış tarih parçaları aslında anılar. Zihnimizin bir köşesinde kalarak o zamanları hatırlamanın bir elçisi oluyor. Bu elçinin önüne kırmızı halılar sermek için, elçiyi unutmamak için fotoğraf çekiyoruz, yazıyoruz, anlatıyoruz. Fotoğraflar, görselliğiyle anıyı canlandıran güçlü bir nesne. Birden o ana geri dönmek mümkün oluyor. Peki hiç bilmediğimiz, sahipsiz anıların üzerinde yeni anılar yeşerseydi? Kith&Kid, eski fotoğraflar üzerinde canlanan bir proje.

View this post on Instagram

?

A post shared by Kith&Kid (@kithandkid) on

İllüstratör ve sanat yönetmeni Melih Çebi, Kith&Kid projesiyle antika fotoğraflar üzerine akrilik kalemle çizimler yapıyor. Yaklaşık 4 senedir antikacılarda, bit pazarlarında, sahaflarda dolaşarak eski fotoğrafları topluyor. Bugüne ait olmayan, eski zamanlarda kalmış, kimsesiz fotoğrafları. Oluşan bu geniş seçkinin içinden seçtiği bazı fotoğrafları ise boyuyor, Kith&Kid’in dünyasına katıyor.

Kith&Kid’in Instagram profilinde yer alan işleri inceledikçe o fotoğrafların sahip oldukları anlamları ile kazandıkları anlamlar arasında bir düşünce akışı başlıyor. Aile fotoğrafları, gençlik fotoğrafları, portreler… Ve artık o fotoğraflar yeni bir anlamın içindeler. Melih Çebi’nin üretim sürecinden geçerek başka bir bütünün parçalarını oluşturuyorlar. Fotoğraflar bir yandan tekinsiz ve yapmacık bir his kokteyli bırakırken öte yandan anıların da yaşlanabileceğini ve dönüşebileceğini sezdiriyor usulca.

Melih Çebi’nin şu ana kadar devam ettiği en uzun proje olan Kith&Kid, fotoğraf toplamadan son haline kadar verdiği emekle ayrı bir yere sahip. Bu nedenle de ilk solo sergisini akrilik tabloları yerine bu seçki ile yapmaya karar vermiş. 29 Eylül – 30 Ekim arasında Markus Ribs’de açık olacak Kith&Kid sergisinin açılış etkinliği de bu pazar gerçekleşecek.

View this post on Instagram

Easy steps

A post shared by Kith&Kid (@kithandkid) on

Görsel: Kith&Kid Instagram