Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yurt Dışı Gezilerinin Anlamı Buzdolabı Süsünden Daha Büyük

Yurt Dışı Gezilerinin Anlamı Buzdolabı Süsünden Daha Büyük

Leo Burnett Taiwan, China Airlines için hazırladığı reklam filminde gittikleri ülkelerde sıra dışı anılar biriktiren gençleri konu ediniyor.

Yurt dışına yapılan tatil gezilerinin dönüşünde ufak bir süs ya da taşınması kolay bir hediye alınır. Ancak gençler artık bu ufak anılarla yetinmek istemiyor. Gittikleri ülkeleri yaşamak oralarda anı biriktirmek ve hatta bu anıları yaşamları boyunca görmek ve hatırlamak istiyor. China Airlines yurt dışı seyahatlerinin ne kadar sıra dışı olabileceğini ve ilginç anılar yaratabileceğini gösteren bir reklam filmi yayınlayarak yurt dışından gelen hediyelik eşya kavramını değiştiriyor.

Gençlerin seyahatlerden beklentisi değişiyor

Leo Burnett Taiwan tarafından hazırlanan reklam filminin çıkış noktası ise bir anket. Bu ankete göre genç insanlar klişeleşmiş tatil deneyimleri yerine yeni kültürel etkiler ve hatta başlarına gelecek maceralar arıyorlar. Ajans da bu verilerden yola çıkarak tuhaf maceralar yaşayan genç insanları filmin merkezine yerleştiriyor. Hediyelik eşya kavramını küçük bir buzdolabı mıknatısı olmaktan çıkıyor. Farklı bir ülkeden sevgili edinmek, çılgınca yapılan alışverişin faturası, kırılmış bir bacak veya bir kar kayağı seyahat deneyimlerinin yeni hediyeleri oluyor. Leo Burnett Taiwan CCO’su Murphy Chou bu yeni hediyelik eşya kavramının listesini ekip olarak çıkardıklarını ve anlattıkları hikayelerin aslında kendi başlarından geçen hikayeler olduğunu söylüyor. Tabii bazıları daha ilginç ve daha eğlenceli hale gelmesi için ufak eklemelerle değiştirilmiş.

Reklam filminde gittikleri ülkelerden bir şeyler getiren Tayvanlı genç gezginler bulunuyor. Alınan eşyalar, belki kilolar ya da hiç hatırlanmayan bir gecenin sabahında yapılmış bir dövme ya da ansızın gerçekleşen bir evlilik. Gerçekleşen seyahatler gençlere birkaç ufak anıdan daha fazlasını bırakıyor. Onların hayatla bakışını düşünce, yapılarını değiştiriyor ve hatta hayatlarında hiçbir zaman kaybetmeyecekleri bir iz yaratmış oluyor. Kültürlerarası deneyimlerin daha kalıcı etki yaratabileceğini gösteren reklam, seyahat anılarının tamamen yeni bir yorumunu sunuyor. Sonuçta seyahatin insan hayatına ne getireceği asla bilinemiyor.

Chou yeni nesillerin seyahat etme amacının sadece ufak hediyeler almak gidilen yerde fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşmaktan öte olduğunu söylüyor. Bu insanlar gittiği ülkeyi yaşamanın yeni maceralara atılmanın peşinde oluyor.

Reklam filmi kısa sürede küresel alanda ses getirdi

Uzak Doğu’ya hiç gelmemiş veya oradaki kültürü pek bilmeyen insanlar Seul ve Güney Kore’nin plastik cerrahi ameliyatlarında ünlü olduğunu bilmeyebilir. Dolayısıyla “Brought from Seoul” kısmı ilk bakışta anlaşılamayabiliyor. Ancak bu örnek dışındaki tüm anılar küresel kültürün bir parçası olarak direkt olarak anlaşılabiliyor.

#whattravelbringsyou etiketiyle paylaşılan reklam küresel pazarda da beğeni topladı. Tayvan, Hong Kong ve Çin dışındaki pek çok yabancı medyada ilgi gördü. Şu ana kadar 10 milyonun üzerinde toplam izlenmeye ulaşan film 50 binin üzerinde beğeni aldı. Ayrıca reklam filmini izleyen gençler kendi seyahat hediyelik eşyalarını sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı.

Künye

Müşteri: China Airlines
Ajans: Leo Burnett Taiwan
CCO: Murphy Chou
COO: Sylvia Cheng
Yaratıcı Yönetmen: Jin Yang
Sanat Yönetmeni: Nana Tsai
Metin Yazarı: Murphy Chou, Jin Yang, Chiahan Chen & April Kuo
Ajans Yapımcısı: Evans Kao
Prodüksiyon Şirketi: Yuan Yuan Production Taipei
Yönetmen: Ging-Zim Lo
DOP John Lin
İdari Yapımcı: Sharon Kuo
Yapımcı: Terri Chen
Post Prodüksiyon: Mind Biz Post Production
Editör: Chang Chien & Pai Mei
Ses: Allen Shih

Görsel: Youtube